12 OKUŽENIH V OBALNO-KRAŠKI REGIJI: V Sloveniji v zadnjih 24 urah potrdili 28 novih okužb

Slovenija

Okužbo z novim koronavirusom so danes do 14. ure potrdili pri skupno 442 osebah v Sloveniji. Na novo so okužbo v zadnjih 24 urah potrdili pri 28 osebah. Skupaj je bilo doslej opravljenih 13.812 testiranj, piše na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 32 bolnikov, osem se jih zdravi na oddelku intenzivne terapije, so sporočili iz bolnišnice. V Mariborskem UKC pa je hospitaliziranih 11 bolnikov. Dva se zdravita na intenzivni enoti, oba sta že bila intubirana, so v UKC Maribor zapisali na Twitterju. Tri osebe, ki so imele potrjeno okužbo s koronavirusom, so umrle. Kot je pojasnil vodja oddelka intenzivne terapije na Infekcijski kliniki UKC Ljubljana Matjaž Jereb, so imeli vsi trije bolniki pridružene bolezni. Prav pridružene bolezni so pomemben dejavnik za smrt bolnika s koronavirusom, so zapisali v ljubljanskem UKC.

Po epidemioloških podatkih, ki jih je NIJZ prejel danes do 10. ure, 151 obolelih prihaja iz osrednjeslovenske regije, 78 iz savinjske in 59 iz jugovzhodne Slovenije. 44 bolnikov prihaja iz podravske regije, 29 iz gorenjske, 18 iz koroške in 16 iz primorsko-notranjske. 12 jih prihaja iz obalno-kraške regije, 11 iz pomurske, šest iz goriške ter pet iz posavske in zasavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov.

Največ obolelih prihaja iz Mestne občine Ljubljana, v prestolnici je zbolelo 99 občanov. Sledita občini Šmarje pri Jelšah in Metlika. V 107 občinah imajo potrjen vsaj en primer okužbe, te občine predstavljajo 51 odstotkov vseh občin. Tako so okužbe zaznali že v več kot polovici vseh slovenskih občin. 

Med obolelimi je po podatkih NIJZ 219 žensk in 221 moških. Največ obolelih je v starostni kategoriji od 30 do 49 let, v tej starostni kategoriji je zbolelo 71 žensk in 74 moških. Najmanj pa je obolelih v starostni kategoriji do 15 let, kje je zbolelo devet deklet in 13 fantov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  24 .03. 2020 ob  10: 43
Zato mejo na Črni kal! Da nam Slovenci ne nosijo dol bolezni!!! Gor pa nosijo dobičke naših podjetij!! Vi tam gor iz Slovenije, ostanite doma in hodite dol v Istro!!
Koper |  23 .03. 2020 ob  22: 42
19
Bravo Primorci
12 okuženih je super rezultat.Naj toliko tudi ostane.OSTANIMO DOMA za vse tiste,ki garajo podnevi in ponoči.
Za vse tiste,ki doma ne morejo ostati.
Jemljimo to kot privilegij ker smo lahko z svojimi in ne otežujmo življenja drugim.