ŠTAJERSKA VARDA TRČILA Z OBOROŽENIMI POLICISTI: Oboji v Podgradu prežali na ilegalce (VIDEO)

Kronika

Policisti so v soboto pri varovanju državne meje na območju Ilirske Bistrice opravili 23 identifikacijskih postopkov. Ob tem so zasegli dve pištoli, teleskopsko palico, električni paralizator v obliki boksarja in nunčake, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Obravnavali so pripadnike Štajerske varde, ki so po dogodku na svojem Facebooku zapisali: "Nad nas, civiliste, so poslali oborožene "čeladarje". Za ilegalcema je šel en sam policist v "standardni opravi". 

Policisti so izdali tudi dva plačilna naloga zaradi kršitve cestnoprometnega predpisa in zakona o osebni izkaznici, zaseženi pištoli pa bodo poslali na analizo.

Na koprski policijski upravi ob tem poudarjajo, da je policija edina, ki lahko nadzira državno mejo. Prepričani so, da svoje naloge opravlja strokovno in zakonito ob upoštevanju načela sorazmernosti.

"Z zadovoljstvom ugotavljamo, da nam ljudje zaupajo in iz dneva v dan se trudimo izpolniti njihova pričakovanja. Prav domačini so namreč tisti, ki najbolje in prvi opazijo neznane osebe, vozila, ki v njihovo okolje ne sodijo ali sumljive okoliščine, in nas o tem dosledno obveščajo, za kar se jim zahvaljujemo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Trenutno v Ilirski Bistrici

Objavil/a Štajerska VARDA - civilna iniciativa dne Nedelja, 08. december 2019

Policisti veliko tujcev, ki nezakonito prestopijo državno mejo, izsledijo na podlagi lastnih zaznav, nemudoma pa se odzovejo tudi na vsak klic občanov in preverijo vse okoliščine. Koristnih podatkov od posameznikov iz samooklicanih skupin na policiji ne prejemajo, navajajo. "Pri varovanju državne meje smo v partnerskem sodelovanju z domačini uspešni in učinkoviti in kakršno koli organiziranje ljudi ocenjujemo kot povsem neprimerno in nepotrebno," so še zapisali na PU Koper.

Civilna iniciativa Štajerska varda je medtem na svojem Facebook profilu objavila posnetek in zapis, v katerem razlaga, da so v soboto popoldne pri vodnem viru v Podgradu zalotili dva ilegalca, ki sta zbežala nazaj proti meji. "Nad nas, civiliste, so poslali oborožene "čeladarje". Za ilegalcema je šel en sam policist v "standardni opravi". Zanimivo je, ko nas ilegalci zagledajo, ne prečkajo meje, če jo pa že prečkajo, pa bežijo nazaj. Pri policistih se dogaja ravno obratno, pridejo do njih in oni jih nato "brezplačno furajo". V naglici sta ilegalca na samem kraju pustila svojo opremo ..."

Zalotili smo ilegalce pri nezaščitenem vodnem viru!

Ilirska Bistrica - Podgrad, pri vodnem viru smo včeraj popoldne zalotili dva ilegalca, ki sta zbežala nazaj proti meji. Po besedah domačinov je to zajetje priključeno na javni vodovod Primorske. Nad nas, civiliste so poslali oborožene "čeladarje". Za ilegalcema je šel en sam policist v "standardni opravi". Zanimivo je, ko nas ilegalci zagledajo, ne prečkajo meje, če jo pa že prečkajo, pa bežijo nazaj. Pri policistih se dogaja ravno obratno, pridejo da njih in oni jih nato "brezplačno furajo". V naglici sta ilegalca na samem kraju pustila svojo opremo...

Objavil/a Andrej Šiško dne Ponedeljek, 09. december 2019

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti, od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 24 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti PP Kozina so obravnavali 11 oseb, policisti PP Koper sedem oseb in policisti PP Ilirska Bistrica šest oseb.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  09 .12. 2019 ob  21: 16
-1
Prava tolpa nasilnezev.....to kar so jim nasli na sebi pove marsikaj. Vse bolj spominjajo na SA, banditi!!

Sisko je zgolj prirocna izvajalska roka, mozgani so drugje....!!
kokodek |  09 .12. 2019 ob  17: 17
fašistične škvadrilje so nekoč že lomastile po naših krajih....pripadniki varde lahko dobra dela delajo na Rdečem križu ali Karitasu!!!!!!
Erazem |  09 .12. 2019 ob  14: 59
Kot poroča portal Škandal24, je migrant, ki je slovenskemu policistu zadal hudo telesno poškodbo, v času, ko so ga ujeli, v Slovenijo nameraval pretihotapiti tri Sirce z avtomobilom. Omenjeni dogodek se je po zgodil na področju Policijske postaje Ilirska Bistrica 19. novembra 2018 okrog 21. ure. Za piko na i pa si poškodovani policist ni smel poiskati takojšnje zdravstvene pomoči, ampak je moral oddelati (beri: prevažati ilegalce) še osem ur, torej do 5. ure zjutraj.

ALI JE TO RES?