POK PRESTRAŠIL DOMAČINE NA BAREDIH: 59-letniku zasegli dve pištoli in imitacijo samokresa

Kronika

Koprski policisti so čez vikend posredovali v 129 primerih. Na 113 so prejeli 472 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z gmotno škodo, nesrečo s hujšimi poškodbami in nesrečo s smrtnim izidom. Zasegli so pet vozil, obravnavali šest vlomov in šest tatvin ter 18-krat posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru.

Fotografije so simbolične.

V petek ob 17.17 so policisti dobili obvestilo, da je na Baredih nekaj počilo. Na kraju so 59-letnemu domačinu zasegli plinsko in plastično pištolo ter imitacijo samokersa. Zaradi kršitve javnega reda in miru je dobil plačilni nalog, zaradi orožja mu sledi hitri postopek z odločbo.

Zvečer sta mladeniča na skuterju poskušala domačinki, ki je hodila po pločniku v Kopru, iztrgati torbico iz rok, a jima ni uspelo.

Izolski policisti so zasegli 15-letniku predelan moped. Čaka ga obdolžilni predlog.

Na Škofijah so vlomili v prostore športnega društva, kjer so ukradli kolo znamke KTM vredno tisoč evrov. Kolo je bilo najdeno v Kopru in vrnjeno lastnici.

V soboto so vlomili v stanovanje v Hrpeljah, kjer so ukradli gotovino. Na Razdrtem pa so vlomili v prostore pri kamnolomu, kjer so prav tako ukradli denar. Vlomljeno je bilo tudi v stanovanje v Izoli in hišo v Divači, a vlomilci niso odnesli ničesar.

Ob 13.34 se je 32-letnica peljala z avtom iz naselja Gornja Bitnja proti naselju Topolc. Zaradi vožnje preblizu roba vozišča je zapeljala desno na travnato površino in trčila v drevo. Sama je ostala ukleščena v vozilu, sopotnik pa je z otrokom izstopil, odšel do ceste in poklical pomoč. Ker so bili vsi trije poškodovani, so jih reševalci nujne medicinske pomoči prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.00 so policisti na Bivju našli parkiran avto, v katerem je sedel 38-letnik. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 0,81 mg/l izdihanega zraka. Z rezultatom se ni strinjal, vozniško dovoljenje pa so mu vseeno odvzeli.

Ob 23.20 so policisti dobili obvestilo, da je voznik na Bivju pravkar zapeljal s ceste in se trudi, da bi popravil vozilo. Policisti so mu odredili alkotest, ki je pokazal 0,78 mg/l izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško, sledi obdolžilni predlog.

Včeraj so v Čežarjih vlomili v hišo, iz katere so odnesli prenosni trezor z gotovino.

Sinoči je na Škofijah neznanec ukradel avto in sicer, z originalnimi ključi, ki jih je ukradel s hodnika stanovanjske hiše. Oškodovanec je danes našel avto v Spodnjih Škofijah.

Danes ponoči so policisti v Portorožu ustavili 34-letnika, ki je bil za volanom brez veljavne vozniške, alkotest pa mu je pokazal 0,73 mg/l alkohola. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je bilo vlomljeno tudi v poslovni prostor v Ankaranu, od koder so odnesli gotovino. Iz skladišča v Kopru pa so vlomilci danes ponoči odnesli tri električna udarna kladiva.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija