KOT DA GRE ZA MAFIJSKI POSEL: Skrivnosti, zavajanje, molk, a plačali bodo Pirančani; cene parkiranja že dražje!

Piran

V petek smo poročali o novem lastniku garažne hiše na Fornačah. V podjetju ZR Invest so za Regional zanikali nakup, a se je izkazalo, da je objekt kupila njihova hčerinska družba, PH Amfora d.o.o., ustanovljena avgusta letos. Ta je prve spremembe v garažni hiši očitno že storila, cene parkiranja so se namreč tam podražile.

"Obveščamo vas, da informacije za naše podjetje ne držijo," nam je v petek na vprašanje, ali so od Intese Sanpaolo kupili garažno hišo na Fornačah in za kakšen znesek, v imenu ljubljanskega podjetja ZR Invest odgovorila Petra Gerželj, sicer s podpisom, da gre za Gradbeni inštitut ZRMK d.o.o.

A če drži navedba, da sami nakupa niso opravili, pa je to storilo podjetje PH Amfora d.o.o., ki jo je 9. avgusta letos ustanovila prav ZR Invest nepremičninska družba d.d. Podjetje PH Amfora, katerega direktor je Luka Koren, ima isti naslov kot podjetji ZR Invest in Gradbeni inštitut ZRMK na Dimičevi 12 v Ljubljani. Kot je zapisano v javno dostopnih imenikih, se podjetje PH Amfora ukvarja z oddajanjem in obratovanjem lastnih ali najetih nepremičnin.

Odgovor, ki smo ga v petek prejeli od podjetja ZR Invest

Zanimivo je, da o poslu z nakupom garažne hiše na Fornačah molčijo tudi v banki Intesa Sanpaolo, kamor smo že v petek naslovili vprašanja o prodaji, a njihovih odgovorov nismo prejeli.

Novi cenik v garažni hiši Fornače

Je pa že jasno, da so se z novim lastnikom podražile cene parkiranja. Če so uporabniki prej za uro parkiranja v garažni hiši odšteli 1,70 evra, cena zdaj znaša 1,90 evra, dnevno parkiranja pa je s prejšnjih 17 evrov poskočilo na 19 evrov. Pirančani se ob tem sprašujejo, če se ni podjetje ZR Invest PH Amforo v avgustu ustanovilo ravno zato, da prevzame upravljanje garažne hiše.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istrijan |  09 .12. 2019 ob  21: 35
-2
Samim Pirančanom to ne spremeni ničesar.
Garaža je tam, ni, da jo bo kdo odnesel in kartice za domačine so verjetno tudi še na voljo.

2€/h minimum na Bledu pa ne moti nobenega? Pa imaš avto parkiran zunaj tu pa vsaj pod streho.

Logično je, da novi lastnik želi čimprej dobit del porabljenega denarja nazaj.
Turist, ki pa nima par 10 centov več za zapravit pa lahko tudi ostane doma, ker to ni turist ampak je kolateralna škoda (pride, plača parking, gre v mesto s svojo pijačo in jedačo, ne kupi ničesar, pusti smeti in gre nazaj domov).
kjessi |  09 .12. 2019 ob  19: 45
Plačali bojo Pirančani? Plačal bo tisti, ki bo hotel tam parkirat.
kokodek |  09 .12. 2019 ob  17: 24
kakšno vprašanje jQuery1123021988002459891298_1575908307603??!!!! sicer pa mora privatna lastnina nositi dobiček, čim večji dobiček !!!!!
vseved |  09 .12. 2019 ob  16: 31
15
Ne kot da gre, ampak gre za mafijska posla kot povsod na obali.
Tom |  09 .12. 2019 ob  16: 21
Prva zainteresirana za pridobitev informacije kdo je novi lastnih GH je oz BI morala biti Občina. Tako da zainteresirana javnost naj terja odgovore od slednje.

Če pa Občina ne ve, pa dosti žalostno. (Prepričan pa sem, da ve(do). Nenazadnje je potrebno dobiti kakšna dovoljenja za obratovanje.
Tiramola  |  09 .12. 2019 ob  16: 04
23
Ja, najdražje parkiranje na svetu imajo Pirančani.
Občina je dala gratis zemljišče za garažno hišo, pa ni lastnik garaže?
To pomeni da je nekdo, sezidal garažo s podporniki na komunali in občini ter pridobil dobrino in strateško pomembno garažo. Ta objekt ne rešuje prometne zagate Pirančanom.
In glej že takoj direktor Gasparij ima rešitev za nove garaže.
Obljublja tisoče parkirnih mest.
Seveda bo to z podporo banke Delavska Hranilnica in ekipe g. Geniota.
Javno podjetje počasi prehaja v roke kosovarov.
Svetniki kimajo.
Transparentnost je samo še utopija.
Pozdravcek Piranu