ALI JE BANKA SPLOH PRODALA GARAŽNO HIŠO NA FORNAČAH? Nihče ne ve, kdo naj bi bil kupec, ZR Invest to ni

Piran

Po poročanju Primorskih novic naj bi garažna hiša na Fornačah imela novega lastnika. Kot poroča časnik, naj bi jo Banka Intesa Sanpaolo prodala podjetju ZR Invest iz Ljubljane. Tam so informacijo za Regional zanikali.

Zanimalo nas je, kdo je novi lastnik garažne hiše na Fornačah, koliko so zanjo odšteli in kakšne načrte imajo. V podjetju ZR Invest nepremičninski družbi iz Ljubljane so na naše vprašanje o nakupu odgovorili, da informacije glede njihovega podjetje ne držijo.

Kdo je novi lastnik, ne vedo niti na piranski Občini niti v Okolju Piran, smo pa o prodaji in novemu lastniku  povprašali tudi na Intesi Sanpaolo. Njihove odgovore še čakamo.

Zemljišče, kjer stoji garažna hiša, je sicer v lasti piranske občine, ki je tudi imela predkupno pravico za nakup garaže, a je tamkajšnji občinski svet poleti zavrnil možnost njene uveljavitve. Svetnikom se je zdela cena 8,5 milijona evrov previsoka. Da nakup garažne hiše na Fornačah s strani Občine ni dobra poteza, meni tudi direktor Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič, ki zagovarja idejo, da Piran potrebuje še eno garažno hišo in umik pločevine iz pasu neposredno ob morju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija