V KOPRU PETARDE POŠKODOVALE AVTOMOBILA: Policija opozarja na prepoved prodaje in uporabe pirotehnike

Koper

Na Obrtniški ulici v Kopru je nekdo ponoči čez ograjo dvorišča trgovine z avtomobili vrgel močnejše petarde, ki so ob poku poškodovale dva avtomobila, poročajo s koprske policijske uprave.

Na PU Koper zato vse   občane   opozarjajo,  da  je  po  zakonu prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra,  njihova  uporaba pa je po zakonu dovoljena zgolj od 26. decembra do vključno 1. januarja.

Kljub  navedenemu  je  seveda  uporaba ognjemetnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok, prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati zgolj ognjemetne izdelke 1.  kategorije, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo.

Glede na vsakoletne izkušnje in nevarnosti, ki jih pirotehnični izdelki prinašajo s seboj, na policiji poudarjajo, da je fizičnim osebam prepovedana vsakršna predelava pirotehničnih izdelkov zaradi povečanja učinka in posest takih izdelkov, uporaba pirotehničnih izdelkov v ali na drugih predmetih, lastna izdelava pirotehničnih izdelkov ali zmesi in posest takih izdelkov ter preprodaja pirotehničnih izdelkov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija