ŽUPANI SE MENJUJEJO, ON OSTAJA: Komljancu potrdili nov mandat na čelu ZD Izola

Izola

Izolski občinski svetniki so soglašali z imenovanjem aktualnega direktorja Zdravstvenega doma Izola Evgenija Komljanca za še en mandat. Potrdili so tudi investicijski program za investicijska dela na omrežju Rižanskega in Kraškega vodovoda. 

Dolgoletnemu direktorju ZD Izola Evgeniju Komljancu bo nov štiriletni mandat začel teči 20. maja. Kot smo že poročali, se je na razpis za mesto direktorja ZD Izola prijavil samo Komljanec

Občinski svet je med drugih potrdil tudi investicijski program za pripravo in izvedbo investicijskih del na omrežju Rižanskega vodovoda Koper in Kraškega vodovoda Sežana za zmanjšanje ogroženosti zagotavljanja oskrbe s pitno vodo, ki ga je izdelala družba DRI upravljanje investicij. Vrednost celotne naložbe zajema dela, ki se bodo izvajala na omrežju Rižanskega in Kraškega vodovoda, in znaša 4,6 milijona evrov z DDV. Od tega zagotavlja pristojno ministrstvo sredstva v višini 2,6 milijona evrov,  občine slovenske Istre 1,6 milijona evrov in kraške občine 324.345 evrov.

Občina Izola kot ena od štirih ustanoviteljic Rižanskega vodovoda s petinskim lastniškim deležem prispeva 324.112 evrov z DDV, od tega je v lanskem letu že namenila 22.514 evrov, preostalo bo do konca prihodnjega leta. 

Na seji so potrdili poslovni načrt Javnega podjetja Komunala Izola za letošnje leto in se seznanili z izvolitvijo dveh članov nadzornega sveta podjetja iz vrst delavcev  za prihodnja štiri leta. Potrdili so tudi elaborate o oblikovanju cen Komunale za izvajanje dveh obveznih gospodarskih javnih služb v letošnjem letu: pokopališke dejavnosti in 24-urne dežurne službe.

Občinski svetniki so dali tudi soglasje k imenovanju Damjane Špik za direktorico Mestne knjižnice Izola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija