BREZ KONKURENCE: Evgenij Komljanec edini kandidat za direktorja ZD Izola

Izola

V Izoli bodo v četrtek na seji občinskega sveta odločali o imenovanju direktorja izolskega zdravstvenega doma. Na razpis se je prijavil samo en kandidat  dolgoletni direktor Evgenij Komljanec, ki se tako poteguje za že tretji mandat. Kot pravi, želi uresničiti zadane cilje in obdržati Zdravstveni dom Izola v "dobri kondiciji".

Kot je za Regional povedal Evgenij Komljanec, se je za vnovično kandidaturo za mesto direktorja Zdravstvenega doma (ZD) Izola odločil zato, ker želi uresničiti zadane cilje. "Za funkcijo se potegujem tretjič zapored, ker želim uresničiti zadene cilje, ki so pred nami in obdržati ZD Izola v dobri kondiciji, kot je danes," poudarja Komljanec, ki je do sedaj funkcijo direktorja opravljal petkrat redno in trikrat kot vršilec dolžnosti direktorja. "Na funkciji sem že od leta 2002 do danes, z dvoletnim premorom. Trenutno je zdravstvo na prepihu in potrebuje utečeno ekipo, če je le možno," je prepričan. 

Kot navaja, je ne glede na stavko zdravnikov stanje v ZD Izola zadovoljivo. "Veliko je težav, ki jih sproti rešujemo, večjih težav pa nimamo, zaenkrat se tudi ne čuti kadrovske stiske".

V letu 2023 je ZD Izola izboljšal svoje poslovanje s pomembno pridobitvijo, saj je Občina Izola zaključila dober milijon evrov vredno investicijo v prizidka na nekdanjih terasah drugega nadstropja. To pomeni skoraj 360 m2 dodatnih kvalitetnih površin. Poslovno leto 2023 so zaključili s presežkom prihodkov nad odhodki; ta je znašal 86.260 evrov.

V svojem programu vizije razvoja ZD Izola za mandatno obdobje 2024–2028 je Komljanec izpostavil prednostno investiranje v nove prostore za delovanje Reševalne službe slovenske Istre. "Zavedam se, da bo potrebno slediti vsem postopkom pridobivanja sredstev ter iskati možnosti za sofinanciranje projekta. S tem v mislih se bom trudil sodelovati z vsemi potrebnimi institucijami ter iskati priložnosti za pridobivanje finančne pomoči," je zapisal.

Poudarek bo tudi na povečanju dostopnosti do zdravstvenih storitev, kar vključuje izboljšanje čakalnih dob in v posodobitvi in nadgradnji medicinske opreme ter tehnologije. "Z okrepitvijo urgentne zdravstvene dejavnosti in razvojem laboratorijske dejavnosti bomo nadgradili sistem zdravstvenega varstva v Zdravstvenem domu Izola. S tem bomo zagotovili hitrejšo in bolj učinkovito obravnavo pacientov v nujnih primerih ter izboljšali diagnostične in terapevtske možnosti," med drugim navaja v svojem programu dela Komljanec, ki, kot je še zapisal, kljub izzivom gleda optimistično na prihodnost zavoda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija