ZNANO, KAJ SE JE DOGAJALO TIK PRED KRUTIM ZLOČINOM NA REKI: Morilca naj bi razbesnelo to

Kronika

Osumljeni morilec iz Reke Roman Brnada je bil včeraj premeščen v zaporniško bolnišnico v Zagrebu. To se je zgodilo dan po tem, ko so ga zaslišali na državnem odvetništvu in pred preiskovalno sodnico, ki mu je izrekla enomesečni preiskovalni pripor, o čemer smo tudi poročali.

Roman Brnada

Zahtevo za zdravljenje v zaporniški bolnišnici je vložil njegov odvetnik, ki mu je bil dodeljen po uradni dolžnosti, Aris Šarunić. Slednji je za hrvaški Index potrdil, da bo Brnada tam ostal do nadaljnjega. Ko so ga vprašali po razlogu za hospitalizacijo, jim je dejal: "Videli ste ga, vam je videti kot zdrav človek?"

Izjavo odvetnika Šarunića pa prenaša tudi 24sata.hr: "Kolikor vem, ima osumljenec preteklost psihične bolezni, zato menim, da potrebuje zdravljenje in je bil premeščen v ustrezno zagrebško ustanovo, kjer bo ostal toliko časa, kot bo potrebno."

Brutalen umor v kavarni na Reki, katerega žrtev je bila 67-letna Darinka Krivec, so posnele nadzorne kamere. Posnetek, ki je razkril vso surovost zverinskega zločina, se je razširil tudi po družbenih omrežjih. Policija medtem preiskuje, kako je posnetek prišel v javnost. Po besedah lastnice kavarne, naj bi posnetek nadzornih kamer presnel eden izmed policistov

Spomnimo, na posnetku je videti, da ulični pevec Roman Brnada vstane s stola in divje napade žensko. Z obema rokama jo je prijel za glavo in se začel boriti z njo. Trije moški so ga skušali ustaviti, a brez uspeha, žrtev je nato ostala sama z oškodovancem. Za šankom jo je podrl na tla in začel divje skakati po njeni glavi. Medtem se je držal za šank, zaradi česar so bili udarci še bolj smrtonosni. Skakanje je trajalo več kot 15 sekund.

Žrtev je umrla na kraju, obdukcija pa je pokazala, da je vzrok smrti zdrobljena glava. Njen obraz je bil pretepen do neprepoznavnosti.

Kaj se je dogajalo tik pred zločinom?

Znano je tudi, da sta se morilec in žrtev površno poznala in da je morilec pobegnil s kraja dogodka, čeprav so ga poskušali ustaviti, nato pa se je slekel in se gol sprehodil po mestu. Naposled je, še vedno gol, sam vstopil na policijsko postajo. Sledila je aretacija.

Index, po informacijah, s katerimi razpolagajo preiskovalci, ugotavlja, kaj se je omenjenega dne dogajalo tik pred tragičnim zločinom in kaj bi lahko bil motiv za krut umor. Roman Brnada in njegova žrtev Darinka Krivec sta v soboto nekaj po 14. uri sedela v kavarni Pin v samem središču Reke. Zdelo se je, da je vse v redu, do trenutka, ko sta spila kavo in morala plačati račun.

Po besedah prič, ki so bile po vsem videnem pričakovano vznemirjene, je Brnada začel tipati po žepih in ni mogel najti denarnice. Takrat se je njegovo vedenje drastično spremenilo.

Krivčevo je začel verbalno napadati in obtoževati, da mu je ukradla denar. Kmalu zatem je sledil napad.

Denarnico so po brutalnem umoru našli na tleh kavarne, še navaja Index. Še vedno pa ni jasno, kako se je tam znašla.

Poročali smo tudi že o izpovedi soproge krutega morilca, ki je spregovorila o tem, da ima Brnada bipolarno motnjo ter, da ji je priznal, da ga ljudje na ulici prosijo za denar, kar ga je nekoliko razjezilo.

Grozi mu do 40 let zapora, lahko pa bi mu izrekli blažjo kazen, če se ugotovi, da je bil v času umora neprišteven. Ker je odvetnik poskrbel za namestitev v zaporniški bolnišnici, po njegovih besedah zaradi duševne bolezni, bo šla obramba najverjetneje v to smer.

Če pa bi sodišče ugotovilo, da je Brnada popolnoma neprišteven, za kar so potrebni obsežni dokazi in izvedenska znanja, ne bi mogel biti spoznan za krivega, temveč bi ga obravnavali po določbah zakona o varstvu oseb z motnjami v duševnem razvoju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija