ZNANA SO IMENA NAJBOLJŠIH PRAVNIKOV: V Portorožu podelili priznanja

Piran

V Portorožu so se v četrtek začeli tradicionalni dnevi slovenskih pravnikov. Na največjem vsakoletnem pravniškem srečanju, že 45. po vrsti, do sobote skupno sodeluje več kot 50 uglednih strokovnjakov, ki bodo obravnavali najbolj aktualne teme z različnih pravnih področij.

Ob tej priložnosti so včeraj podelili tudi priznanja Zveze društev pravnikov Slovenije. Priznanje za življenjsko delo je dobil Janez Kranjc, za pravnika leta Katja Filipčič, Damjan Korošec in Boštjan Koritnik, za delo v zvezi ali njenih članih pa Mitja Grbec. Priznanje mladi pravnici so podelili Bruni Žuber. Slavnostni govornik na podelitvi je bil predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez.

Na srečanju, ki ga poleg zveze društev pravnikov organizirata še Zveza društev za gospodarsko pravo Slovenije in družba Lexpera (GV Založba), bodo razpravljali v desetih sekcijah. Tako so se udeleženci včeraj spraševali, ali pravo še teče vzporedno s tehnološkim razvojem, obravnavali so področje upravnih postopkov ter pogodbe v novejših gospodarskih poslih. Govor je bil tudi o nepravdnih postopkih ob uveljavitvi družinskega zakonika

Danes bodo v ospredju aktualna vprašanja delovnega in socialnega prava, stvarnopravna vprašanja ter vprašanja v zvezi z uresničevanjem novele zakona o gospodarskih družbah. V nadaljevanju bo debata tekla o vlogi odvetnika v kazenskem postopku, na okrogli mizi pa bodo razpravljali o (ne)upravičenosti kritike slovenskega sodstva. Zadnji dan srečanja bosta sklenili sekciji o izzivih izvršilnega prava in o pravnih izzivih športa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija