ZLATKO MED "IZBRISANIMI": "Tako si trenutna vlada predstavlja demokracijo"

Slovenija

V zadnjem času je Zlatko vedno bolj zgovoren in kritičen do vodilnih na različnih položajih. Javnost je med drugim razburil z nadlegovanjem direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka. Medtem ko mu je Zlatko sledil po ulici in mu postavljal raznorazna vprašanja, povezana z epidemijo covida-19, je imel ob sebi nekoga, ki je dogodek snemal. Video je Zlatko nato tudi objavil na družbenih omrežjih, a se je kasneje za svoje dejanje javno opravičil. Kot kaže, bo za to plačal visoko ceno.

"Tako si trenutna vlada predstavlja demokracijo," je slovenski raper Zlatan Čordič - Zlatko naslovil sporočilo, ki ga je objavil na družbenem omrežju. V njem objavlja pismo, ki ga je prejel od ministrstva za kulturo. To ga je namreč izbrisalo iz razvida samozaposlenih v kulturi, kot navaja glasbenik, kljub temu da ima odločbo veljavnosti statusa do 31. julija 2022.

"Verjetno vas zanima, zakaj," nadaljuje svoj zapis. Očitajo mu namreč, da je v zadnjem letu bistveni del svojega časa namesto ustvarjanju namenjal dejavnostim, ki "niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti".

"Seveda je to laž, ker sem letos izdal 11. studijski album Julijan Mak v duhu Ivana Cankarja, ki je prebudil v meni socialista, ki se sedaj zaveda, da črke brez dejanj na papirju bledijo in je potrebno v takšnih časih črke spremeniti v dejanja. Žalostno in malomarno je s strani ministra, da tako pomembno funkcijo razvrednoti, ker sem v resnici le opravljal svojo državljansko dolžnost," pojasnjuje Zlatko.

Kot pravi, je naloga kulturnika, da nastavlja ogledalo družbi in izkoristi svobodo govora, "ker mnenje, ki ga obdržimo zase, je mrtvo in ni nikomur v korist".

Tako si trenutna vlada predstavlja demokracijo! Danes sem od ministrstva za kulturo prejel pismo, v katerem mi...

Objavil/a Zlatko dne Ponedeljek, 30. november 2020

"Če mi želijo vzeti status, ker koristim svojo demokratičnost in želim biti aktiven državljan, ki ne rešuje problemov doma na kavču, sem ponosen in vam sporočam, da niti malo ne obžalujem svojega aktivizma," je zapisal in zaključil s spodnjimi vrsticami. 

"Kriv sem, ker mi ni vseeno za sodržavljane.
Kriv sem, ker si dovolim postavljati vprašanja.
Kriv sem, ker gledam v prihodnost in nisem ujet v preteklosti.
Kriv sem, ker mi ni vseeno za delavske pravice.
Kriv sem, ker menim, da je v teh časih 780 milijonov prevelika investicija, zlasti ko gospod Tonin pravi, da gre za nove škornje in čelade.
/.../
Kriv sem, ker nisem Janez.
Kriv sem, ker imam dušo svobodno kot jastreb na nebu.
A tudi če vzamete vso perje temu jastrebu, bo še vedno ostal jastreb in nikoli ne bo postal golob!"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kaslc |  01 .12. 2020 ob  14: 54
Edino pravilno, ne vem kaj so čakali do sedaj.
Še eden privesek, ki so mu podelili status navkljub temu da si ga ne zasluži. Profesionalni glasbeniki ne spadajo med upravičence.
Če si tako nezadovoljen tukaj ,greš domov.