ZLATA MEDALJA GRE NA OBALO: Liam Orel svetovni prvak do 19 let (FOTO)

Izola

Koprski jadralec Liam Orel je na svetovnem prvenstvu do 23 let razreda finn, ki je potekal v Anziu v Italiji, zasedel skupno osmo mesto in obenem osvojil zlato v konkurenci do 19 let. V enajstih regatah v petih tekmovalnih dnevih je zbral 100 točk. Zmagal je Finec Oskari Muhonen (34). "Po zlatu si želim počitnic, po počitnicah pa olimpijske norme," je dejal Primorec.

Orel je v Anziu uresničil oba zadana cilja, izboljšal je lansko uvrstitev na 20. mesto, v kategoriji U19 pa bron pretopil v zlato.

V konkurenci do 19 let je bil za Orlom drugi Italijan Paolo Freddi, ki je bil skupno 17. (151). Orel je bil najslabši prav v zadnji, 11. regati, ko je bil 24., kar se mu je črtalo iz skupnega seštevka.

Lani je Orel v kategoriji do 19 let v Kopru že osvojil bronasto odličje v razredu finn, ta razred zamenjal za laserja, s se nato znova preselil v finn. "Vrnil sem se, ker so tekmovalci v tem razredu bolj zreli in vse skupaj deluje bolj profesionalno. Sedaj se bom osredotočil na olimpijske kvalifikacije za Tokio 2020. Prihodnje leto bom v Genovi poskusil izpolniti olimpijsko normo in čeprav vem, da imam le malo možnosti, si te priložnosti neizmerno želim," je povedal Orel.

Razreda finn po olimpijskih igrah 2020 v Tokiu ne bo več v olimpijskem programu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija