SVETOVNO PRVENSTVO V RAZREDU LASER RADIAL: Kim Pletikos že bližje olimpijski normi

Koper

Slovenska jadralka Kim Pletikos je po drugem dnevu svetovnega prvenstva v olimpijskem razredu laser radial, ki poteka v zalivu Miho na Japonskem, na 49. mestu. Po 11. mestu v edini regati dneva je napredovala s 75. mesta (49 točk). Njena sestra Lin Pletikos je bila 25. in se s 77 točkami povzpela na skupno 82. mesto med 111 tekmovalkami.

Vodi Švedinja Josefin Olsson po zmagi in drugem mestu (3 točke). Olssonova je nekdanja svetovna in evropska podprvakinja.

Za drugi tekmovalni dan SP so bili predvideni trije plovi, organizatorjem pa je v šibkem vetru uspelo izpeljati le enega, tako kot prvi dan prvenstva. Po začetku SP je na lestvici držav, ki še nimajo olimpijske norme v tem razredu, Slovenija trenutno na 14. mestu. Zadnjo od desetih olimpijskih vozovnic, ki so še na voljo, bi po trenutni razvrstitvi osvojila jadralka Svete Lucije na 41. mestu, ki je le osem mest pred Kim Pletikos (na fotografiji zgoraj).

"Danes smo šli na vodo takoj zjutraj, izgubili nekaj časa s ponavljanjem startov, potem pa končno uspeli odvoziti eno regato. Na začetku je bilo približno deset vozlov hitrosti vetra, poleg smo imeli še 30 metrov toka, nakar je v drugi orci veter padel. Meni je uspel odličen start. V prvi stranici sem vozila z večjo skupino in svoj položaj obdržala vse do cilja. Dve uri po zaključku prve vetra še kar ni bilo in so nas poslali nazaj na obalo," je bila po nastopu zadovoljna Kim Pletikos.

"V edini regati dneva sem dobro startala, a kmalu nato naredila napako. V nadaljevanju sem pridobila nekaj mest," je kratko pojasnila Lin Pletikos.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija