ŽIVILA, KI JIH NE SHRANJUJTE V ZAMRZOVALNIKU: Izgubijo hranilnost, lahko škodujejo zdravju!

Dom

Po zabavah in obilnih kosilih ali večerjah nam velikokrat ostane hrana, ki jo je najlažje zamrzniti in tako shraniti. Vendar za nekatera živila velja, da jih v nobenem primeru ne gre zamrzovati, saj spremenijo teksturo in hranilnost, lahko pa tudi ogrozijo naše zdravje.

Ko odmrznete meso, morske sadeže in piščančje meso, jih ne smete ponovno zamrzniti, saj se v njih poveča število bakterij, ki se bodo zamrznile skupaj z mesom.

V zamrzovalnik ne spadajo ostanki testenin, saj bodo, ko jih boste odmrznili, popolnoma neokusni, mehki in v razpadajočem stanju.

Prav tako držite stran od zamrzovalnika mehke sire, kot so Brie, Camembert, Ricotta in kozji siri. Če jih boste zamrznili, bodo razpadli na majhne koščke in popolnoma spremenili teksturo. Teksturo in okus bo pri zamrznitvi spremenil tudi avokado.

Če boste zamrznili mleko, se bo zgostilo oziroma koaguliralo. Prav tako v zamrzovalniku nikar ne shranjujte zelenjave, ki vsebuje veliko vode, kot so kumare, zelena, zelena solata, bučke in zelje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija