ZGLEDATE STAREJŠI, KOT STE V RESNICI? Izognite se tem slabim navadam

Trendi

Če ste videti starejši, kot ste v resnici, je čas, da razmislite o vsakodnevnih navadah, o hrani, ki jo uživate in celo o načinu spanja.

Če ste veliko pod stresom, se morate zavedati, da kronični stres povzroča izločanje svobodnih radikalov, ki poškodujejo celice in so posledično odgovorni za staranje. Namesto, da delate več stvari naenkrat in vam gre skozi glavo tisoč misli, se osredotočite na eno delo in začnite z drugim šele, ko prvega zaključite.

Naslednje, kar lahko doda kakšno leto več vašemu obrazu, je bel sladkor. V koži se molekule sladkorja vežejo na proteinska vlakna v vsaki naši celici, to pa ima za posledico izgubo sijaja in tonusa kože, povečajo se gube in pore.

Premalo spanja povzroča podočnjake in spodbuja staranje. Optimalnega spanja mora biti sedem ur na noč povprečno.

Na videz vaše kože vpliva premalo aktivnosti. Ko sedite več kot 30 minut, organizem začne odlagati sladkor v celice, to pa je razlog, zaradi katerega se boste zelo verjetno prej začeli rediti.

Prekomerno ličenje, posebej z ličili na bazi olja, bo zaprlo pore na obrazu in izzvalo nepravilnosti. Pitje s slamico lahko prepreči madeže na zobeh, vendar povzroča nastanek gub okrog oči in ustnic. Enako velja za kajenje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija