ŽELITE PREVREDNOTITI VREDNOTE? Kmalu v Kopru

Koper

Letošnji svetovni dan filozofije, ki bo potekal 21. novembra v Kopru, nosi naslov "Prevrednotimo vrednote" in je posvečen filozofiranju z otroki in mladostniki. Potekal bo kot forum oziroma okrogla miza treh filozofov. Pogovor bo usmerjala moderatorka kot odziv treh profesionalnih filozofov na razmišljanja otrok, zajetih v knjigi "Kakšno Slovenijo si želim?"

Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta v sodelovanju s Slovensko nacionalno komisijo za Unesco, Pedagoškim inštitutom, Slovenskim filozofskim društvom in Društvom Jasa 21. novembra ob 12. uri v dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru organizira srečanje, ki je namenjeno vsem, ki bi želeli prevrednotiti vrednote, in sicer tako osnovnošolcem, srednješolcem, študentom kot ostalim zainteresiranim. Srečanja se bodo udeležili trije filozofi, doc. dr. Smiljana Gartner s Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, izr. prof. dr. Tomaž Grušovnik s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem ter univ. dipl. fil. in prof. soc. Gorazd Brnet, profesor filozofije in ravnatelj Gimnazije Ilirska Bistrica.

V dogajanje bo s kratko uvodno besedo popeljal red. prof. dr. Marjan Šimenc s Pedagoške in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, sicer glavni snovalec Unescovega svetovnega dneva filozofije, ob koncu foruma pa se bodo na odru pridružili še dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica in uprizorili krajši filozofični nastop.

Svetovni dan filozofije 2019 bo posvečen širši temi prevrednotenja vrednot. Etika kot tradicionalna filozofska disciplina si namreč zastavlja vprašanje o podobi srečnega življenja, poti, kako ga dosežemo, pravičnosti in posameznikovih dolžnostih. Med ključne moralne pojme pa spadajo tudi vrednote. Te razkrivajo, kaj nam je v življenju zares pomembno. V geslu "Pravica za vse!" sta tako denimo izpostavljeni pravičnost in enakost.

Vrednote so vedno odvisne od žive družbe in posameznikov, ki jo sestavljajo, pa tudi od okolja, v katerem živimo. Ker smo danes priča ritmu hitrih sprememb, se spreminjajo tudi vrednote in odnos do njih. Zato se Dan filozofije 2019 posveča vprašanju, ali bi morali vrednote spremeniti in jih prilagoditi novim razmeram ter kako naj jih prevrednotimo. V kolikšni meri naj torej novi izzivi, kot so podnebne spremembe, zmanjševanje števila delovnih mest zaradi avtomatizacije, nove biotehnologije, selitve prebivalstva itn. vplivajo na spreminjanje naših vrednot?

Na dogodek se lahko prijavite preko elektronske prijavnice, do 18. novembra. Več informacij pa dobite na spletni strani dogodka

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Linda |  31 .10. 2019 ob  00: 40
KAKO sem dobil posojilo od te velike družbe

Pozdravljeni, dragi moji, jaz sem Linda McDonald, trenutno živim v Austinu Texas, ZDA. Trenutno sem vdova s ​​tremi otroki in aprila 2018 sem obtičala v finančni situaciji in morala sem refinancirati in plačati račune. Poskušal sem iskati posojila pri različnih posojilnicah, zasebnih in podjetniških, vendar nikoli z uspehom, in večina bank mi je zavrnila kredit, ne polni plena tistim vražam tam, ki jim pravijo posojilodajalca, vsi so prevara, vse, kar hočejo, je vaše denarja in ne boste več slišali od njih, so mi to storili dvakrat, preden sem spoznal gospoda Davida Wilsona, najbolj zanimiv del tega je, da mi je posojilo preneslo v roku 74 ur, zato vam bom svetoval, da se obrnete na gospoda Davida, če vas zanima posojilo in ste prepričani, da mu boste lahko pravočasno odplačali, se lahko obrnete nanj po e-pošti ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Brez kreditnega preverjanja, noben ponudnik z samo 2-odstotno obrestno mero in boljšimi odplačilnimi načrti ter Če se morate obrniti na katero koli podjetje glede zavarovanja posojila brez zavarovanja, se danes za svoje posojilo obrnite na gospoda Davida Wilsona

Ponujajo vse vrste posojila, ki jih imajo

Kratkoročno posojilo (5_10 let)
Dolgoročno posojilo (20_40)
Posojilo za medijski termin (10_20)
Ponujajo posojilo
Posojilo za stanovanje ............., Poslovno posojilo ........ Dolžniško posojilo .......
Študentsko posojilo .........., Posojilo za zagon podjetja
Poslovno posojilo ......., posojilo podjetja .............. itd
E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
Kar zadeva finančno krizo in posojilo, potem je posojilo David Wilson finančno, prosim, povejte mu. Gospa Linda McDonald vas bo usmerila v dobro srečo ................... ….