ZDRAVSTVENI INŠPEKTORAT V MINULEM TEDNU IZREKEL ZA VEČ KOT 50.000 EVROV KAZNI: Več kršiteljev obravnavala tudi policija

Slovenija

Zdravstveni inšpektorat je minuli teden v zvezi z obvladovanjem epidemije novega koronavirusa izrekel za 53.200 evrov kazni, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Kot je zapisano v poročilu inšpektorata, so opravili 2459 nadzorov, izdali pa 95 prekrškovnih sankcij, 163 opozoril in 61 upravnih ukrepov.

V tednu od 3. do 9. novembra je policija, ki je nadzorni in prekrškovni organ za nadzor ob kršitvi ukrepov, izdal 1500 potrdil o napotitvi v karanteno na domu, kar je sicer 143 manj kot teden prej. Med njimi je bilo 1227 polnoletnih in 273 mladoletnih oseb.

V preteklem tednu so obravnavali 135 oseb, ki so nedovoljeno prestopile mejo, na Hrvaško pa je bilo vrnjenih 111 oseb.

Od 20. marca do 2. novembra letos je policija skupaj prejela 3543 prijav o kršitvah vseh odlokov, zdravstvenemu inšpektoratu pa je skupno podala 7788 predlogov zaradi kršenja odlokov, obravnava pa tudi tri kazniva dejanja po 177. členu kazenskega zakonika glede prenašanja nalezljive bolezni. Skupaj je izdala tudi 8646 opozoril.

Policija še naprej sproti spremlja aktivnosti na terenu v zvezi s prijavljenimi in predvsem neprijavljenimi javnimi shodi. Teh je je bilo po njihovih podatkih več kot 90 odstotkov.

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija