Zaživel bo projekt za mlade Tvoja Evropa - tvoj glas

Z današnjim dnem bo zaživel projekt Slovenske tiskovne agencije Tvoja Evropa - tvoj glas. Namenjen je predvsem mladim, ki bodo lahko za uvod na dopoldanski okrogli mizi v ljubljanskem Mestnem muzeju prisluhnili razpravi o problematiki zaposlovanja mladih v Sloveniji. Delovati bo začela tudi posebna spletna stran.

Na okrogli mizi bodo o razmerah na slovenskem trgu dela med drugim spregovorili ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, vodja službe za zaposlovanje na Zavodu RS za zaposlovanje Robert Rajšter, predsednik Študentske organizacije Slovenije Mitja Urbanc in podpredsednica Mladinskega sveta Slovenije Nina Milenkovič Kikelj.

Mladi bodo lahko na interaktivno oblikovani spletni strani, pa tudi prek družbenih omrežij, aktivno sodelovali s svojimi predlogi in mnenji. V klepetalnici bo prostor za vprašanja z obravnavanih področij, na katera jim bodo odgovarjali iz pisarne Evropskega parlamenta v Ljubljani.

Ker bodo spomladi evropske volitve, se bodo lahko mladi prek spletne strani seznanili tudi z uveljavljanjem svoje volilne pravice ter spoznali pomembne obraze tokratnih volitev. Prek projekta Tvoja Evropa - tvoj glas, ki ga sofinancira Evropski parlament, bodo lahko mladi dobili koristne informacije s področij, ki jih najbolj zanimajo in tarejo.