Pahor bo danes podpisal odlok o razpisu volitve v Evropski parlament

Predsednik republike Borut Pahor bo danes podpisal odlok o razpisu volitev poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Z njim bo določil datum volitev, ki bodo skoraj zagotovo 25. maja, pa tudi dan, ko bodo začela teči volilna opravila. Ob podpisu odloka bo predsednik Pahor podal tudi izjavo za medije.

Glede na to, da so organi EU določili, da morajo države članice volitve v Evropski parlament izvesti med 22. in 25. majem letos, je glede na dosedanjo prakso 25. maj edini dan, ko lahko v Sloveniji izpeljemo omenjene volitve. Teoretično bi sicer predsednik lahko odločil, da bodo volitve potekale v soboto, 24. maja, ki je dela prost dan, a to ni prav verjetno.

Odlok o razpisu volitev bo moral biti objavljen še v uradnem listu. Priprave na volitve pa so se že začele. Tako v strankah že potekajo postopki za oblikovanje kandidatnih list. V Sloveniji bodo tokrat volitve v Evropski parlament potekale tretjič. Volivke in volivci pa bodo izbirali osem poslank oz. poslancev, ki bodo slovenski predstavniki v Evropskem parlamentu v novem petletnem mandatu.

Drago |  12 .02. 2014 ob  11: 15
Dragi volivci že leta lahko opazite, da vam politiki obljubljajo paradiž, kot za primer desus 1000 eur najmanjšo pokojnino, pa Alenka en company zmanjšanje brezposelnost (porast zadnje leto za 12%) itd. In vi jih normalno volite, ker je takšne obljube lepo slišati. Normalno je, da pa ne volite tiste, ki vam obljubljajo, da bo potrebno varčevati za boljši jutri. Saj veste, da doma varčujete za boljši jutri tako za sebe kot vaše otroke. Prav oni prvi, ki so vam obljubljali, da ni potrebno varčevati, so vam nabili davke, vas in otroke v enem letu zadolžili za 6 milijard kljub dejstvu, da je prejšnji minister Križanič na TV Slo izjavil, da so banke polne denarja. No sedaj pa kljub obljubam nimate več možnosti varčevati, saj vam, če sploh imate ostane le za golo preživetje. Še hujše je, ker ste v strahu ali boste jutri imeli sploh službo, če jo sploh imate.
Zato je dobro, da začnete razmišljati s svojo glavo in si ne dovolite, da vam politiki vcepljajo neuresničljive sanje glede na obljube.
Zato uporabite pri razmišljanju ta dva reka.
OBEČANJE LUDOM RADOVANJE
in drugi

KAD TI PUNO OBEČAVAJU, MALU TORBU PONESI!

Lep pozdrav i pamet u glavu.

Reke sem pisal v originalu, ker Slovenci teh rekov nimamo so pa zelo poučni in zgodovinsko ponarodeli.