Zavetiščem za živali v dobrodelni akciji za 30.000 evrov hrane

Slovenija

V dobrodelni akciji, ki je potekala med 25. septembrom in 8. oktobrom, so za slovenska zavetišča za živali in društva zbrali za 30.000 evrov hrane. Z njo bodo v predprazničnem in prazničnem času psom in mačkam v zavetiščih in društvih po vsej državi zagotovili 80.000 dnevnih obrokov.

V akciji sodelovalo tudi Obalno društvo proti mučenju živali

Z dobrodelno akcijo, ki jo je organiziralo podjetje Mars, so želeli napolniti sklede v slovenskih zavetiščih in živalim pomagati poiskati nov dom. Podjetje je del sredstev od prodaje hrane v času trajanja akcije namenilo za donacijo.

V akciji pa so sodelovali s sedmimi zavetišči in društvi iz vse Slovenije, in sicer so to Zavetišče za živali v Mariboru, Mala Hiša v Moravcih, Društvo za zaščito živali Kočevje, Društvo za pomoč prostoživečim mačkam Mačjelovka, Turk Zavetišče za živali Novo mesto, Zavetišče Horjul in Obalno društvo proti mučenju živali.

Podjetje s podobno akcijo nadaljuje tudi v tem času, delež sredstev od prodaje izdelkov v prvi polovici decembra bodo namenili za hrano za zavetišče za živali v Brežicah, so še sporočili iz podjetja.

Deli novico: