ZASTOJI SO SE ZAČELI: Na tej obalni cesti jih pričakujte do 19. aprila!

Piran

Na glavni cesti Izola-Valeta so na odcepu za Strunjan začeli z gradnjo krožišča, ki bo nadomestilo sedanje montažno krožno križišče. Izgradnja fiksnega krožišča bo povečala stopnjo prometne varnosti in pretočnosti, dela pa bodo trajala predvidoma do 19. aprila, so potrdili na piranski občini. V tem času je pričakovati prometne zastoje.

Z montažnim krožiščem so izboljšali pretočnost križišča, predvsem pri vključevanju vozil iz stranskih smeri na glavno smer. Z izgradnjo fiksnega krožnega križišča bodo povečali stopnjo prometne varnosti in pretočnosti, so zapisali na občini.

V sklopu del bo trenutno montažno krožno križišče preurejeno v fiksno štirikrako krožno križišče z zunanjim premerom 32 metrov. V sklopu preureditve bodo uredili tudi odvodnjavanje, cestno razsvetljavo in prometno opremo ter signalizacijo. Vrednost pogodbenih del, ki jih bo v celoti financirala direkcija za infrastrukturo, znaša slabih 561.000 evrov.

Gradbena dela bodo potekala predvidoma do 19. aprila, zaradi velikih prometnih obremenitev pa je v času del na odseku med Izolo in Valeto pričakovati zastoje, so še opozorili na piranski občini.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste bo tako do 19. aprila na tem odseku polovična zapora ceste, in sicer med delovniki med 7. in 17. uro. Promet bo v tem času potekal izmenično enosmerno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Črni |  06 .03. 2019 ob  08: 38
Kaj pa ureditev avtobusne postaje?
Eho |  05 .03. 2019 ob  22: 38
14
Tik ob cesti bi tu lahko do 19 aprila postavili kašen kiosk s toplimi hrenovkami, pa kaj za popit...