V STRUNJANU NE BO VEČ MONTAŽNEGA KROŽIŠČA: Z deli bodo pričeli prihodnji teden

Piran

V torek, 5. marca, je predviden pričetek gradnje krožnega križišča na odcepu za Strunjan na glavni cesti IzolaValeta, s katerim bo nadomeščeno montažno krožno križišče.

Z montažnim krožnim križiščem je bila izboljšana pretočnost križišča, predvsem pri vključevanju vozil iz stranskih smeri na glavno smer, z izgradnjo fiksnega pa viša stopnjo prometne varnosti in pretočnosti, so zapisali na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo.

V sklopu del bo trenutno montažno krožišče tako preurejeno v fiksno 4-krako krožno križišče z zunanjim premerom 32 metrov. V sklopu preureditve bodo urejeni tudi odvodnjavanje, cestna razsvetljava in prometna oprema ter signalizacija. Vrednost pogodbenih del, ki jih bo v celoti financirala Direkcija za infrastrukturo, znaša 560.808 evrov. Gradbena dela bodo potekala predvidoma do konca aprila.

Zaradi velikih prometnih obremenitev je v času del na odseku med Izolo in Valeto pričakovati zastoje. Vse prometne informacije bodo na voljo na spletni strani www.promet.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija