ZARADI UGRABITVE BELOKRANJCA TROJICA PRED SODIŠČE: Danes se lahko izrečejo o svoji krivdi

Kronika

Pred novomeško okrožno sodišče bo danes stopila trojica migrantov, ki jim tožilstvo očita ugrabitev 79-letnega Belokranjca maja letos. Danes je na sodišču predviden predobravnavni narok, na katerem se bodo lahko obdolženi izrekli o svoji krivdi. Gre za 25-letnega državljana Maroka in 18-letna Alžirca, ki na sojenje čakajo v priporu.

Vsi trije so obdolženi, da so 8. maja, potem ko naj bi v Beli krajini nezakonito prečkali slovensko mejo, ugrabili domačina, ga zvezali, strpali v prtljažnik njegovega avtomobila in se z avtomobilom odpeljali proti italijanski meji. Pred mejo naj bi avto z ugrabljenim Belokranjcem zapustili in pot peš nadaljevali v Italijo, kjer so jih prijeli italijanski varnostni organi in jih vrnili nazaj slovenski policiji.

Kot je razvidno iz objave na spletni strani sodišč, jih tožilstvo bremeni kaznivih dejanj ropa, ugrabitve in odvzema motornega vozila. Vse tri so sicer 10. maja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je na predlog tožilstva odredil pripor. Pozneje so jim pripor podaljšali zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Ugrabitev je bila povod za protest, ki so ga nekaj dni zatem pripravili v Črnomlju. Kmalu zatem je Črnomelj obiskal notranji minister Boštjan Poklukar, ki je prebivalcem ob južni meji obljubil dodatne varnostne ukrepe. Med drugim dodatne začasne tehnične ovire, video nadzor in, če bo treba, tudi kadrovsko okrepitev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija