Zaradi poškodbe vprašljiv za klubsko SP

Brazilski nogometni veteran Ronaldinho, svetovni prvak s selecaom iz leta 2002, ki nosi dres domačega Atletica Mineira, si je na treningu poškodoval stegensko mišico, zato je vprašljiv njegov nastop na decembrskem klubskem svetovnem prvenstvu v Maroku, so danes sporočili iz njegovega kluba.

Klubski zdravnik Rodrigo Lasmar je za časnik Globo Sports pojasnil, da si je brazilski zvezdnik poškodoval stegensko mišico, pregled z magnetno resonanco pa je pokazal raztrganino. "Pri takšnih poškodbah nikoli ne vemo natančno, koliko časa bo trajalo, da se bodo pozdravile. Veliko je odvisno od nogometaša samega," je dejal Lasmar in dodal: "Gre za resno poškodbo, ki zahteva dolgotrajnejše mirovanje. Morda bo Ronaldinho okreval po treh mesecih, morda po treh in pol, morda že po dveh in pol. Bomo videli. A možnosti za njegov nastop na klubskem SP vsekakor so."

Če se bo uresničila najbolj pesimistična napoved, potem 33-letni Ronaldinho ne bo mogel zaigrati na klubskem SP, ki bo od 11. do 21. decembra v Maroku. Klubsko SP, na katerem bo Atletico Mineiro igral kot zmagovalec pokala libertadores, bi lahko bilo zadnje večje tekmovanje v karieri nekdanjega zvezdnika Barcelone.

Nogometni veteran, ki je ob Barceloni na stari celini igral tud za PSG in Milan, ima namreč le malo možnosti, da bi oblekel brazilski dres na domačem mundialu prihodnje leto v ekipi selektorja Luiza Felipeja Scolarija, pa čeprav je leta 2002 prav pod njegovim vodstvom osvojil zvezdico na mundialu na Japonskem in v Južni Koreji.