ZARADI EKSPLOZIJE V ŽUSTERNI V PRIPOR: Ovaden za dve kaznivi dejanji, petardo kupil na črnem trgu

Kronika

Kot so potrdili na koprski policijski upravi, je preiskovalna sodnica 32-letnemu Koprčanu, ki je v petek s petardo povzročil eksplozijo v objektu v Žusterni, odredila pripor. Koprski kriminalisti mu očitajo sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in povzročitve hude telesne poškodbe.

Petkova eksplozija v objektu v Žusterni je sicer po ugotovitvah policije posledica sosedskega spora. 32-letni domačin je sosedom nastavil močnejšo petardo, kupljeno na črnem trgu. Njegov oče je to opazil in hotel petardo odstraniti, a je ta eksplodirala in ga pri tem hudo poškodovala, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Koprski policisti so ob obvestilu o eksploziji odhiteli na kraj dogodka in ga zavarovali, pri ogledu kraja eksplozije pa so sodelovali tudi bombni tehniki z oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije, so zapisali.

Policija je med ogledom kraja eksplozije ugotovila, da je 32-letni domačin sosedom, s katerimi je v sporu, nastavil močnejšo petardo, ki jo je kupil na črnem trgu. Njegov 58-letni oče je to opazil in petardo skušal odstraniti, a je ta eksplodirala. Eksplozija je moškemu huje poškodovala prste na rokah, zato so ga takoj odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana na zdravljenje, so v soboto pojasnili na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija