ZAPUŠČENČKI V OBALNEM ZAVETIŠČU: Lija, Otis in Paris iščejo čisto svoj dom

Koper

Obalno zavetišče, ki skrbi za nikogaršnje mucke in psičke v štirih občinah Slovenske Istre, tudi v tem mesecu namenja posebno pozornost nekaj tistim, ki si želijo v čisto svoj dom. Tokrat sta to psička Otis in Lija ter mucka Paris. V poletnem času so vsi, ki se ukvarjajo s problematiko zapuščenih živali, še posebej obremenjeni. V Obalnem zavetišču si zato želijo, da bi kar čim več živalic našlo primerne domove in na ta način novim pomoči potrebnim muckam in psičkom prepustilo svoje mesto v sobicah in boksih.

Prvi je na vrsti Otis, o katerem smo pred časom že poročali. Gre za čudovitega, odraslega šarplaninca, ki je po smrti lastnikov, žal ostal brez pravega doma. Sprejeli so ga v zavetišče, kjer so ga takoj veterinarsko oskrbeli, se z njim veliko igrali, ga česali in tudi malce prevzgajali. Je že malce starejši gospod, avgusta bo dopolnil 11 let, ampak še vedno obožuje sprehode, igro in druženje z ljudmi. Starost je sicer prinesla malce sitnobe, zato potrebuje lastnike, ki si bodo zanj vzeli dovolj časa in že imajo izkušnje s podobnimi psički. Sicer je zelo prijazen in umirjen psiček, ki zelo rad počiva na travi, zato išče dom z velikim in ograjenim dvoriščem. Ima res dolgo in košato dlako, ki potrebuje vsakodnevno česanje, a brez skrbi, v tem zelo uživa.

Lija je okrog dve leti stara samička srednje rasti. V Obalno zavetišče je prišla v začetku letošnjega leta, potem ko je nekaj dni izgubljeno tavala in se na koncu zatekla k eni izmed hiš na Maliji. Ima čudovito črno dlako z belo liso pod vratom. Je super simpatična in zelo sproščena psička, ki obožuje igro in daljše sprehode. Z novimi ljudmi in drugimi psički nima težav in se razume odlično.

Tretja in zadnja obalna zapuščenka, ki ji danes namenjamo pozornost, je mucka Paris. Gre za čudovito črno, dolgodlako samičko, rojeno 1. julija 2021. Med bratci in sestricami, s katerimi je prišla iz Bezovice, je v zavetišču ostala samo še ona. Je mirna in malce plašna mucka, z ljudmi, ki jih pozna, pa se hitro sprosti. Išče mirno okolje, brez majhnih otrok, lahko pa ima mačjo družbo.

Za vse dodatne informacije o živalih lahko obiščete zavetišče ali jih pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 88 49 ali na 031 771 551. Za kakršnakoli vprašanja so dosegljivi vsak dan med 9. in 16. uro.

Deli novico: