ZAPOSLENI V HOTELIH METROPOL DOKONČNO NA CESTI? Nekateri so sami zaključili kalvarijo in si našli delo drugje

Piran

Medtem ko so se nekateri hoteli na Obali med poletno sezono kljub koronakrizi odprli, se je delo v hotelih Metropol ustavilo. Ostali so zaprti, strah pred odpuščanji pa, kot kaže, upravičen. Kot pravi sekretarka za Primorsko-notranjsko regijo pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Irena Jaklič Valenti, so odpuščali postopno.

Pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije uradnih informacij o odpuščanjih v hotelih Metropol sicer nimajo, a kot je povedala predstavnica ZSSS Irena Jaklič Valenti, so nekatere zaposlene čez poletje dali na čakanje oz. skrajšani delovni čas, kasneje pa so jim začeli izročati odpovedi iz poslovnih razlogov.

Po predvidevanjih Valentijeve naj bi delo obdržala le peščica zaposlenih na nujnih delovnih mestih, medtem ko ostali na Zavodu za zaposlovanje ali v postopku odpovednega roka, nekateri pa so sami zaključili kalvarijo s sporazumnimi odpovedmi in se zaposlili drugje. Sindikat ima v postopku še tri delavne invalide, ki so zakonsko zaščiteni, in si prizadeva, da bi jih obdržali v okviru čakanja na delo.

Vrata hotelov Metropol se letos pred glavno turistično sezono niso odprla.

Kakšni so načrti s hoteli Metropol Valentijeva nima odgovora, saj na njihova vprašanja, ali bodo šli v prenovo ali odprodajo, lastniki ne odgovarjajo, a po nekaterih informacijah naj bi nameravali hotele maja prihodnje leto znova odpreti. Po njenem mnenju ni izključeno, da tiste, ki so zdaj na zavodu, pokličejo nazaj, saj so utečena ekipa.

Kot še pravi predstavnica sindikata, bi zgodba hotelov Metropol lahko bila v poduk tudi občini in bi morda lahko s posebnimi ukrepi situacijo zavarovala, "saj gre za akterja, ki s takimi potezami kazi ugled destinacije".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Posta |  02 .09. 2020 ob  20: 11
Slovenski sindikati so samo pralnica denarja in sami sebi namen. Hotel so zaprli ker je to dober razlog, da se znebijo zaposlenih. Za vsako podjetje ki se proda tujcem ima korist posameznik . Zgublja pa država ker nima davkov in narod ki ostane brez zaposlitve. Bodo že pripeljali svojo tujo delovno silo in pobrali subvencije. To je posel.
alfa |  02 .09. 2020 ob  12: 36
-1
čisto enostavno...kdor ne zaupa sindikatom naj se izpiše..kje je problem,ga ne vidim...nihče nikomur ne drži pištolo na glavi,da moraš bit v sindikatu..
va cagar |  02 .09. 2020 ob  10: 24
@kokodek | 02 .09. 2020 ob 07: 36
sindikati v sloveniji so sami sebi namen, pokasirajo od članov zato da imajo za svoje mastne plače, ko pa jih rabiš moraš pa k svojemu odvetniku.
kokodek |  02 .09. 2020 ob  07: 36
-2
če ne bi bilo sindikatov, bi bilo še tisočkrat slabše!!!! država je s protidelavsko zakonodajo poskrbela za kapital in ne za ljudi !!!!!
Tine |  01 .09. 2020 ob  20: 09
12
Čim je zraven sindikat zsss in irena Valenti bodo delavci končali na cesti. Sindikat ki dela politiko namesto da brani delavce