HOTEL METROPOL ČEZ POLETJE ZAPRT, GRE V PRODAJO? Čez noč nastopila nova direktorica, strah pred odpuščanji

Piran

Hoteli Metropol bodo med letošnjo poletno sezono ostali zaprti. V javnosti so že zaokrožile navedbe, da niso dobili dovolj rezervacij, a še glasnejši so namigi, da nameravajo lastniki portoroški hotel prodati, sledila pa naj bi množična odpuščanja. V Metropolu so se, kot kaže, zavili v molk in ne komunicirajo z javnostjo. Sekretarka za Primorsko-notranjsko regijo pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Irena Jaklič Valenti, pa je za zaprtje hotela izvedela iz medijev.

Neuradno informacijo, da družba Liburnia Riviera Hoteli v času sezone ne namerava odpreti portoroškega Hotela Metropol, smo pred dvema dnevoma želeli preveriti konkretno pri njih, kot tudi neuradno informacijo, da naj bi sledila množična odpuščanja. Do danes odgovorov nismo prejeli.

Smo se pa še istega dne obrnili na ZSSS za Primorsko-notranjsko regijo, kjer predstavnica Irena Jaklič Valenti ni bila seznanjena niti z zaprtjem hotela niti z domnevnimi odpuščanji. "Zadnja informacija, ki jo imamo, je od 25. maja, ko smo bili neformalno obveščeni, da so v Hotelih Metropol odpustili manjše število delavcev, to je manj kot deset," je pojasnila Valentijeva.

Kot je dodala, so hotelirji na Obali pričeli z mehkim odpuščanjem. "Situacija je napeta, saj nihče od hotelirjev noče prehitevati, ker ne vedo, kaj bo septembra. Obala se sicer polni, a se spremembe dogajajo čez noč. Delo v hotelih je zato zelo stresno, organizacija pa šepa," je še povedala.

Kot je danes povedala Valentijeva so včeraj prejeli obvestilo nove direktorice Metropola Sunčice Sakoman, ki je delo nastopila pred dvema dnevoma in jih je z uradnim dopisom seznanila, da so s 15. junijem uvedli za pet zaposlenih v režiji skrajšan delovni čas, 29 zaposlenih iz operative pa ostaja doma na čakanju.

Tudi Valentijeva domneva, da imajo lastniki očitno res drugačne načrte, ali nameravajo hotel prenoviti ali pa ga dejansko nameravajo prodati.

Tako kot hotel, bo ostal čez poletje zaprt tudi njihov bazen. Za plažo, ki jo imajo v najemu, bo poskrbelo Okolje Piran, ki bo čistilo in ohranjalo red na javno dostopni plaži. Okolje Piran si je tudi sicer v preteklosti prizadevalo, da bi piranska občina dobila plažo nazaj. So pa Hoteli Metropol v tem času izpraznili nekdanji gostinski lokal Alaya, ki je prav tako v občinski lasti, in popravili tri pomole. Njihove odgovore še čakamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  20 .06. 2020 ob  07: 35
tako je ko kupujejo hrvati,srbi kar je slovenskega,zal....
Veštivemjaz |  19 .06. 2020 ob  00: 12
No coment
robot |  18 .06. 2020 ob  21: 56
12
No,no smo hoteli imeti opevano tržno gospodarstvo in kapital pa imamo zdaj te stranske učinke.
Kako že pravijo : Kar so komunjare v socializmu zgradili, tej vse učeni manezerji niso sposobni niti pobelit wcjev.
Eho |  18 .06. 2020 ob  13: 51
Tito je vse to zgradil....Tej, ki pa ne marajo Tita so vse to prodali za drobiž...Ne pozabiti, da je Metropol zgradil skoraj polovico stanovanjskih blokov v Luciji za delavce...Še dobro da tem, ki ne marajo Tita ni uspelo delavcem odtujiti tudi stanovanj, ki so jih dobili zastonj od Tita....To bi šele bil narobe svet...
Tiramola  |  18 .06. 2020 ob  13: 32
19
Po kateri logiki si Metropol lasti plažo?

Da bi strela udarila tistega, ki je Hrvatom prodal hotel.
Namen je uničiti Portorožki turizem.

Lp