ZAPLOMIBRAN TOVORNJAK, IZ KATEREGA SE JE SLIŠAL OTROŠKI JOK: Turek in Kosovarja so končali v lisicah

Kronika

Na območju PU Koper so policisti od včeraj, od 6.00 ure, do danes do 6.00 ure, obravnavali 27 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Vse so obravnavali policisti policijske postaje Ilirska Bistrica. Nobeden ni zaprosil za mednarodno zaščito, zato bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Prav tako policisti PP Ilirska Bistrica zaradi kaznivega dejanja nedovoljenega prehoda državne meje obravnavajo dva državljana Kosova in državljana Turčije.

Sinoči ob 22.48 so policisti v Ilirski Bistrici prijeli 22 prebežnikov, med katerimi so bili državljani Iraka, Sirije in Jemna. Pri kontroli kombija, turških registrskih oznak, je bila ugotovljena identiteta voznika, državljana Turčije, pri pregledu vozila pa, da so zadnja in stranska vrata tovornega prostora zaplombirana. Iz notranjosti se je slišal otroški jok.

Zaradi suma, da se v tovornem vozilu nahajajo ilegalni prebežniki, je bila plomba na zadnjih vratih odstranjena. V tovornem delu so policisti naleteli na 22 tujcev, med njimi je bilo osem otrok, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop ali prebivanje v Sloveniji. 59-letni državljan Turčije je bil pridržan. Tujci bodo vrnjeni na Hrvaško.

Sumljiva Rover in Mercedes italijanskih registrskih oznak

Včeraj ob 17.33 so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto Rover, italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Kosova. V njem so bili trije državljani Turčije. V bližini so opazili še eno vozilo, srebrni Mercedes caravan, prav tako italijanskih registrskih oznak.

Patrulja se je zapeljala za njim proti Podgradu. Ko so ga ustavili v Materiji ob 17.50, so sopotniki in voznik zbežali iz vozila. Policisti so prijeli voznika in enega od potnikov, oba državljana Kosova, dva potnika pa sta uspela pobegniti. Oba državljana Kosova, stara 47 in 54 let, sta pridržana zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje, ostali bodo vrnjeni na Hrvaško.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija