ZANIMIV RAZPLET GLEDE PREIMENOVANJA LUCIJE: Naša anketa je rezultate piranske občine postavila na glavo

Piran

V piranski občini in tudi širše že nekaj časa poteka burna razprava o predlogu nekaterih občinskih svetnikov, naj se kraju Lucija vrne "staro ime" sv. Lucija. Anketa, ki jo je naročila piranska občina, je pokazala, da se 55,4 odstotka od 135 vprašanih Lucijčanov s preimenovanjem strinja, 44,6 odstotka pa jih je proti. Anketo o preimenovanju smo objavili tudi na našem portalu, glasovalo je kar tisoč uporabnikov, med njimi pa jih kar 66 odstotkov zagovarja, naj se kraja ne preimenuje. 29 odstotkov se jih je izrazilo za preimenovanje, medtem ko je petim odstotkom anketirancev vseeno.

Treba je sicer poudariti, da v naši anketi najverjetneje niso glasovali samo prebivalci Lucije

Pobudo za preimenovanje Lucije so podali tako občinski svetniki italijanske narodnosti in občinski svetnik SDS Vojko Jevševar, kot tudi svet Krajevne skupnosti Lucija, nato je občina naročila anketo, ki jo je na vzorcu 135 krajanov opravilo podjetje Mediana.

Rezultati naše ankete

Med svetniki je bilo kar nekaj pozivov k sklicu posvetovalnega referenduma na območju naselja Lucija, o čemer so pripravili tudi dopolnjen sklep.

Tako bodo ob prihajajočih lokalnih volitvah izvedli posvetovalni referendum o preimenovanju, ki ga bodo izvedli na območju naselja Lucija, vzporedno pa bodo tekle tudi dogovorjene aktivnosti za preimenovanje v Sveto Lucijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  26 .05. 2022 ob  00: 26
Gremo v Lucijo ali pojdemo v Sveto Lucijo?
Nisem iz Lucije ma glih za malo heca bi hotu da se preimenuje v Sveto Lucijo.
Hodi sploh kdo k izpovedi in ob nedeljah k masi?
Hallo?
...antikrist,kaj verjames v Jimy HendrixajQuery112306972658026249059_1653517109430