ZAKAJ PRIMORSKI POSLANEC DESUS (ŠE) NI PRISPEVAL PODPISA ERJAVCU: "Sladke besede, vprašanje, če potem držijo"

Izola

Včeraj se je prvak stranke DeSUS in potencialni kandidat za mandatarja Karel Erjavec sestal z vodji strank KUL. V torek zvečer je napovedal, da bodo podpise za konstruktivno nezaupnico prispevali štirje poslanci iz njegove stranke, zato je bilo pričakovati sporočilo o 43 podpisih. A po sestanku niti Erjavec niti ostali udeleženci niso dajali izjav. Poklicali smo primorskega poslanca iz vrst DeSUS Branka Simonoviča, ki je pojasnil, zakaj svojega podpisa (še) ni prispeval.

Branko Simonovič

Erjavec je po torkovi razpravi s poslanci sporočil, da ga podpirajo kot kandidata za mandatarja za sestavo nove vlade in da bodo prispevali svoje podpise pod predlog nezaupnice vladi Janeza Janše.  Na vprašanje, ali podpise že ima, je odgovoril, da 'imajo te podpise deponirane'.

"Poslanci imamo podpise deponirane v skupini DeSUS. Pri vlaganju amandmajev in na podlagi ostalih pogovorov ter razgovorov, ko pride do soglasja, nas strokovni sodelavci poslanske skupine vsakega posebej pokličejo in vprašajo, ali dam soglasje ali ne. Tako deluje sistem v vseh poslanskih skupinah," pojasnjuje primorski poslanec DeSUS Branko Simonovič in dodaja:

"V konkretnem primeru smo rekli, da damo soglasje. Vendar še vedno nimamo kompletnega gradiva, ki bo vloženo kot konstruktivna nezaupnica aktualni vladi. Gradivo moram prebrati. Dokler tega ni, ne bom delal nič 'na lepe oči'. Veste, sladke besede, ki vprašanje, če potem držijo."

Predlog konstruktivne nezaupnice namerava KUL vložiti v petek. DZ naj bi o njej na izredni seji odločal sredi prihodnjega tedna. DZ sicer po poslovniku DZ o nezaupnici vladi oz. o kandidatu za novega predsednika vlade odloča najprej 48 ur in najpozneje sedem dni po vložitvi predloga.

Predsednica SD Tanja Fajon v petek pričakuje 43 poslanskih podpisov pod predlog konstruktivne nezaupnice, vključno s prvopodpisanimi poslanci DeSUS. Če podpisov ne bo, bo po njenih besedah vredno razmisleka, ali bi vseeno vložili predlog konstruktivne nezaupnice. Za zamenjavo vlade je po njenih ocenah vedno več razlogov.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek pa je na Twitterju zapisal, da je že čas, da "se preštejemo v parlamentu in se ta zgodba razčisti". "Da se potem lahko vsi skupaj osredotočimo na epidemijo in ekonomsko krizo," je zapisal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  14 .01. 2021 ob  14: 21
18
Monteverdi Gradbena inšpekcija spada pod Ministrstvo za okolje in prostor in je minister zvesti Janšev "vojak" Andrej Vizjak, to pomeni, da držijo Simonoviča za jajca.
Istriano |  14 .01. 2021 ob  14: 17
Je vseeno, če podpiše ali ne, ker blefer Erjavec nima več kot 43 glasov.
japajade |  14 .01. 2021 ob  13: 46
Poslanec Desus bo težko pogledal v oči svojim volilcem, ki jih je najprej naplahtal, ko je prelomil zavezo stranke, potem pa, kot poslanec stranke v vladi posredno sodeloval pri propadu na tisoče malih podjetij, obrtnikov, s.p. - jev in posledično kriv za rast nezaposlenosti za cca 16% ! Lahko se mu brez slabe vesti v obraz pove, da je posredno kriv za "uničenje" celotne generacije otrok, ki bodo ostali brez potrebnega znanja, ki bi ga pridobili s prisotnostjo v šolah, katere so še vedno zaprte ! On je zadnji, ki bi lahko kakorkoli pametoval ali kot pravi moj znanec, če je kaj državotvorno, potem je udarec ali dva direkt na nos obema primorskima poslancema, ki sodelujeta z vlado, ki vodi Slovenijo v propad.
td |  14 .01. 2021 ob  13: 41
18
Pokvarjenec pokvarjeni. Noro kako se takšni šlepajo po neštetih komisija, nadzornih svetih, ... itn. Ne edini sicer.
kokodek |  14 .01. 2021 ob  13: 30
-6
edino potrjeno je, da poslanci desus, smc, nsi, sns in poslanca manjšin podpirajo lažnivo, arogantno, sramotno, škodoželjno in kradljivo vlado !!!!!
Monteverdi |  14 .01. 2021 ob  12: 27
21
Podpis Simonoviča? Odvisno katera stran mu bo legalizirala črno gradnjo ....