ZAKAJ BI MORALI IMETI VRATA PRALNEGA STROJA VEDNO ODPRTA? Obstaja nevarnost za vaše zdravje!

Trendi

Ste že kdaj odprli pralni stroj po pranju perila in ugotovili, da vaša oblačila smrdijo po plesni? To se običajno zgodi, ko za nekaj ur ali dni pozabite na oprano perilo v pralnem stroju. Morda pa imate še nekoliko večjo težavo in se je plesen že naselila v vaš stroj.

Po besedah ​​Alessandra Gazze iz Emily's Maids, hišnega čistilnega servisa v Dallasu, so naprave, kot so pralni stroji, še posebej dovzetne za rast plesni. "Gre za temno in nenehno vlažno območje, ki je večino časa zaprto," je povedal Gazza. Čeprav se plesen lahko pojavi v katerem koli pralnem stroju, je opozoril, da so naprave s sprednjim polnjenjem še posebej ranljive, ker je bolj verjetno, da vsebujejo gumo, ki jo plesen uporablja kot vir hrane. Obenem je opozoril, da se plesen lahko hrani tudi z ostanki detergenta in mehčalca.

Zaradi plesni v pralnem stroju vaša oblačila ne le smrdijo, ampak obstaja nevarnost za zdravje, še posebej, če plesen naprej raste. Zato je pomembno je, da pralni stroj temeljito očistite in razkužite, vključno z gumijastimi deli in predalom za detergent. Dodajte belilo in začnite postopek pranja pralnega stroja z vročo vodo. lahko pa poskusite z mešanico sode bikarbone in kisa.

Gazzo je razkril preprost, a učinkovit trik za ohranjanje svežega vonja perila. "Ker plesen obožuje temne in vlažne prostore, morate poskusiti narediti ravno nasprotno. Uvedite stalno prezračevanje in če je mogoče, notranjost pralnega stroja izpostavite sončni svetlobi."

Vsakič, ko končate s pranjem v pralnem stroju, naj bodo vrata odprta, namesto da bi jih zaprli. Ja, tudi v času neuporabe. Gazza je pojasnil, da bo svež zrak povzročil hitrejše izhlapevanje vode, kar bo na koncu zagotovilo, da vaš pralni stroj ostane suh in brez plesni ter da vaša oblačila dišijo tako, kot želite.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  19 .03. 2022 ob  19: 43
Pralni stroj na balkon, odpadno vodo pa čez balkon ....
vseved |  19 .03. 2022 ob  15: 03
Pralni stroj na balkon, na sonce.