ZADKOVIĆ O OBČINSKEM SVETNIKU PETAROSU: "Laže, če pravi, da o soglasju ne ve nič"

Piran

Včeraj smo poročali o javnem pismu Krajevne skupnosti (KS) Piran glede potopnih količkov v Ulici IX. Korpusa in v katerem županu Đeniu Zadkoviću očitajo, da je odločal izza zaprtih vrat in da je svoje občane pustil na cedilu. Ob tem zahtevajo, da se sklep o postavitvi potopnih količkov umakne in razveljavi. Na njihovo pismo so se odzvali na Občini Piran, ki navedbe KS Piran smatrajo kot neutemeljene in pavšalne.

MC Medicor je na javni površini Ulice IX. korpusa postavil hidravlične stebričke, s tem pa tamkajšnja parkirna mesta rezerviral za lastne potrebe, pravijo predstavniki KS Piran, ki so prepričani, da so znova prikrajšani prav krajani Pirana. Ob tem se sprašujejo, kje so nadomestna parkirišča.

Župan Đenio Zadković jim odgovarja, da "s postavitvijo parkirnih količkov ob stavbi novega medicinskega centra ne jemljemo parkirnih prostorov prebivalcem mesta Piran, saj je bilo do sedaj na omenjenem prostoru prepovedano parkiranje." Prav tako se zdi županu očitek o neinformiranosti predstavnikov KS Piran glede sklepa, s katerim naj bi bilo ukinjenih 11 javnih parkirišč, neprimeren. Omenjena lokacija omogoča parkiranje največ sedem osebnih vozil, pojasnjujejo na piranski občini in dodajajo:

"Je pa jasno, da so in bodo vse prostorske odločitve na območju ožjega mestnega jedra mesta Piran zahtevne in težko sprejemljive za vse deležnike. Enako velja za parkirni režim na piranski Punti, kjer se velika večina vprašanih strinja s tem, da ne sme biti tam v spomladansko-poletnem času avtomobilske pločevine. Seveda obstajajo drugačna mnenja, a slednjih nekateri predstavniki KS Piran nočejo ne slišati ne upoštevati."

Na Občini Piran so se odzvali tudi na navedbe KS Piran o spremenjenem prometnem režimu na ulici IX. Korpusa in Bolniški ulici. O spremembah naj ne bi seznanili ne KS Piran ne občanov ali občinskega sveta, trdijo pisci javnega pisma.

Davorin Petaros

Kot pravijo na občini, navedbe KS Piran smatrajo kot neutemeljene in pavšalne. "Svetnik Davorin Petaros je bil o izdaji soglasja za potopne stebričke obveščen že 3. 7. 2019, tako da zavaja oz. laže, če pravi, da o tem soglasju ne ve nič,"  so ostri na občini, kjer obljubljajo, da bo imel župan že prihodnji teden za iskanje celovite rešitve na širšem prostoru novega centra interno predstavitev projekta izgradnje parkirne hiše pod piranskim stadionom. To bo nato po preučitvi vseh ključnih dejstev predstavil svetnikom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija