ZAČENJA SE 26. ZLATI BOBEN: Podelili bodo novo nagrado 'najboljše od duha kraja'

Piran

V Portorožu se začenja 26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben, ki bo letos potekal pod geslom Kreativnost poganja spremembe. V tekmovalnem programu sodeluje skupno 1150 kreativnih rešitev, od tega 883 v uradni tekmi, 267 pa na tekmovanju za mlade kreativce. Žirija tekmovalnih sekcij Kaj in Zakaj je med finaliste uvrstila 204 dela.

Spremembe so edina stalnica, kreativnost pa ena njenih najpomembnejših gonilnih sil. Kreativna industrija je namreč postala veliko več kot le orodje za pospeševanje prodaje. Prav zato želi festival na najrazličnejše načine navdihniti in opolnomočiti kreativno razmišljanje in pozitivne spremembe ter jih osvetliti tako preko tekmovalnega kot tudi kongresnega programa, so zapisali organizatorji. Tako bodo nastopili govorci iz različnih področij, ki po navedbah prirediteljev vodijo, navdihujejo in opolnomočijo z zgledom. Med njimi so najbolj citiran filozof zgodnjega 21. stoletja Slavoj Žižek, direktor Neuroimaging Laba LREN na Univerzi v Lozani v Švici Bogdan Draganski in fotografinja Rene Effendi.

Udeleženci festivala bodo lahko spoznali direktorico prve trajnostno usmerjene oglaševalske agencije na svetu 360 Agency Berlin in 360 Agency Europe Andreo Henao. Izvršni kreativni direktor in partner pri VMLY&R Poljska Dawid Szczepaniak in umetniška direktorica Ewelina Wojtyczka pa bosta predstavila kampanjo The Last Ever Issue, ki prikazuje, kako lahko kreativnost vpliva na spremembo kulture. Govor bo tudi o t.i. LGBTQiA+ oglaševanju. V petek bodo Zlati boben sklenili s podelitvijo festivalskih nagrad, med katerimi je tudi nova nagrada najboljše od duha kraja, s katero bodo udeleženci imeli priložnost začutiti lokalni duh Portoroža in Pirana.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija