ZAČELA SE JE RAZPRODAJA ADRIINEGA PREMOŽENJA: Največ je vredna licenca za pilote, sredi šolanja jih je ostalo 30

Slovenija

Stečajni upravitelj družbe Adria Airways letalska šola, hčerinske družbe letalskega prevoznika Adria Airways, ki je prav tako v stečaju, je danes objavil vabilo k oddaji ponudb za nakup poslovne celote družbe. Glavno premoženje je licenca za šolanje pilotov, poročajo spletne Finance.

Ponudniki lahko oddajo ponudbo za nakup poslovne celote družbe, najem dveh letal proizvajalca Czech Sport Aircraft (model PS-28 Cruiser) in uporabo profesionalnega simulatorja letenja FNPT II. Stečajni upravitelj Blaž Poljanšek ponudbe zbira do 25. novembra, kaže vabilo, objavljeno na spletni strani Ajpesa.

Glavno premoženje družbe je po navedbah časnika Finance licenca ATO, ki je še delujoča in bo potencialnemu kupcu omogočila nadaljnje šolanje kandidatov za pilote. Poljanšek je za časnik povedal, da se je za nakup licence že kmalu po začetku stečaja zanimalo kar nekaj kandidatov, z objavo vabila pa po uradni poti preverja interes med njimi.

Adria Airways letalska šola je šla tako kot Adria Airways v stečaj 2. oktobra. Poljanšek je za Finance še povedal, da je sredi šolanja ostalo okoli 30 kandidatov za pilote.

Družba je imela lani 315.000 evrov prihodkov od prodaje, okoli petino manj kot predlani. Beležila je 339.000 čiste izgube, potem ko je leto prej ta znašala 171.000 evrov, kažejo podatki Ajpesa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija