USODNA NAPAKA ZOBOZDRAVNIKA: Pacientka je izkrvavela, ko ji je izpulil deset zob

Svet

Šokantna zgodba prihaja iz mesta Purley južno od Londona, kjer je zobozdravnik pri zdravljenju ene od pacientk naredil napako, posledica pa je bila njena smrt. Ko ji je izruval deset zob, je namreč izkrvavela. Zobozdravnika so suspendirali za leto dni.

Zobozdravnika, ki pacientke ni opozoril na tveganje, ki je nastalo pri takem zdravljenju, so suspendirali za leto dni, kar je največ v Veliki Britaniji. Težava se je namreč pojavila, ker je pacientka jemala tablete proti krvnim strdkom.

Zobozdravnik jo je zdravil za hudo obliko bolezni dlesni, diagnozo pa ji je postavil že leta 2013. Na zdravljenje se je paciantka vrnila šele leta 2017, ko so ji zobje začeli izpadati. Zobozdravnik Tushar Patel, ki ima sicer 30 let izkušenj, ji je v dveh srečanjih nato izpulil vse zgornje zobe, napako pa je storil, ker je ni vprašal, ali morda jemlje tablete proti strjevanju krvi.

Vse skupaj je bilo za pacientko usodno. Nekaj ur po zadnjem posegu so jo odpeljali v bolnišnico zaradi krvavenja iz ust, kjer pa ji niso mogli več pomagati. Zobozdravnik je sprejel posledice svojih dejanj, izrazil obžalovanje ter se opravičil družini umrle.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija