OBOROŽEN MOŠKI UKRADEL REŠEVALNO VOZILO: Zapeljal v pešce, zbil tudi sedemmesečna dvojčka

Kronika

V Oslu je danes oborožen moški ukradel reševalno vozilo in z njim zapeljal v pešce. Policija je moškega aretirala, nekaj ur po dogodku pa še žensko, ki naj bi bila vpletena v incident. Lažje je bilo poškodovanih pet ljudi, vključno z dvema otrokoma. Vse so prepeljali v bolnišnico.

Kot je sporočila policija v Oslu, so med aretacijo osumljenca uporabili strelno orožje, pri čemer osumljenec ni bil huje ranjen. Dodali so, da je moški 32-letni Norvežan, ki je osumljen poskusa umora, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Policija je kasneje na novinarski konferenci v Oslu potrdila, da so v zvezi s krajo reševalnega vozila nekaj ur po dogodku aretirali 25-letno žensko, ki je osumljena posedovanja orožja.

Po navedbah policije je osumljenec z ukradenim vozilom zapeljal v žensko z vozičkom, v katerem sta bila sedemmesečna dvojčka, in starejši par. Vsi so bili lažje poškodovani in so jih odpeljali v bolnišnico. Očividci so povedali, da so policisti streljali v gume reševalnega vozila in da je voznik streljal nazaj. Policisti so se podali v lov za vozilom, pregon pa se je končal, ko se je rešilec zaletel v vrata pred stanovanjsko zgradbo. V vozilu so našli orožje in večjo količino mamil, zaradi česar sta verjetno osumljenca po nesreči tudi bežala.

Incident se je zgodil v stanovanjskem naselju Torshov v severnem delu Osla. Motiv moškega za dejanje za zdaj ni znan. Menijo sicer, da dogodek ni imel terorističnega ozadja. Preiskujejo pa povezave moškega s skrajno desnico, poročajo tuje tiskovne agencije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija