ZA VOZNICO TRČENJE USODNO: Zapeljala na nasprotni vozni pas, naravnost v tovornjak

Kronika

Celjski policisti so danes sporočili nekaj podrobnosti v zvezi s torkovo jutranjo prometno nesrečo zunaj naselja Ločica pri Vranskem pod viaduktom avtoceste med Vranskim in Trojanami, v kateri je umrla voznica osebnega vozila. V silovitem trčenju s tovornim vozilom je umrla 48-letnica z območja Policijske uprave Ljubljana.

Fotografiji sta simbolični.

Kot so sporočili iz celjske policijske uprave, je voznica iz neznanega vzroka zapeljala levo preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal 61-letni voznik tovornega vozila, ter s sprednjim levim delom svojega vozila trčila v sprednji levi del tovornjaka.

V njen avtomobil, ki ga je zavrtelo po vozišču, je nato trčil še 64-letni voznik osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal za voznico, pri tem pa se je lažje poškodoval.

Skoraj štiriurna zapora ceste

Ogleda prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka, zaradi ogleda in odstranjevanja posledic pa je bila cesta skoraj štiri ure zaprta za ves promet.

Policisti ob tem voznike še posebej opozarjajo, naj bodo med vožnjo ves čas pozorni na dogajanje na vozišču, naj vozijo s primerno varnostno razdaljo in pravočasno predvidijo ter reagirajo na prometne situacije.

Nepravilna stran in smer vožnje je bila sicer lani, ko je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo 27 ljudi, najpogostejši vzrok prometnih nesreč, saj je zaradi nje umrlo enajst ljudi. Letos je na cestah celjske policijske uprave umrlo pet ljudi, lani v enakem obdobju pa 16.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija