Za novoletna doživetja sto tisoč evrov

Goriška

V Novo Gorico tudi letos prihajajo bogata novoletna doživetja, ki bodo prvo dejanje uprizorila že ta petek z odprtjem drsališča na Bevkovem trgu. Zabavni program ob otvoritvi bo popestrila svetovno znana plesno-akrobatska skupina Go-breakers, s svojim letalcem pa bo obiskovalce zabaval tudi Nik Oblak, še ena zvezda letošnje sezone šova Slovenija ima talent.

Celoten program novoletnih doživetij najdete s klikom na: TIC Nova Gorica

Glavnina letošnjih novoletnih doživetij se bo zvrstila med božičem in novim letom – vsak večer med 25. In 31. decembrom. Takrat bo v središču Nove Gorice dogajanje namenjeno vsem generacijskim skupinam. Večeri bodo potekali po konceptu ob 18.00 program za otroke, ob 19.00 kulturni program, ob 20.00 DJ ter nato od 21.00 ure naprej koncert priznanih glasbenih skupin ali posameznikov.

Novogoričani tudi letos ne bodo gledali ognjemeta.

Na letošnjem odru novoletnih doživetij se bodo kot glavne skupine tako predstavili Tabujevci, Vlado Kreslin in Mali bogovi, Neda Ukraden, Čuki, Jan Plestenjak, The Freshmakers in Happy ol' mcweasel. Vrhunec novoletnih doživetij – silvestrovanje  bodo z zvoki glasbe napolnili Modrijani.

Vsi dogodki se bodo odvijali v ogrevanem šotoru na Kidričevi ulici in bodo za obiskovalce brezplačni. Novoletna doživetja bodo  novogoriško občinsko blagajno stala okrog 100 000 evrov, pri čemer župan Matej Arčon upa, da bo ta številka še nekoliko nižja, saj še čakajo na odzive morebitnih pokroviteljev.

Oglaševanje prireditve s plakati bo letos segalo tudi izven meja Mestne občine Nova Gorica, to pa zato, ker na občini menijo, da so središče regije in je zato prav, da se v Novi Gorici srečujejo in skupaj praznujejo ljudje s širše Goriške. Tradicionalno se Mestna občina tudi letos odpoveduje ognjemetu. Sredstva, 5000 evrov, ki bi jih sicer namenili za ognjemet, bodo podarili v dobrodelne namene.

V prazničnem času okrašene vse glavne ulice

Za krasitev mesta bo Mestna občina Nova Gorica letos porabila dodatnih 20 000 evrov. S tem denarjem bodo okrašene vse glavne ulice v mestu. Samostojno bo mestna občina okrasila Vojkovo ulico, križišče Vojkove ulice in Ulice tolminskih puntarjev, Rejčevo, Cankarjevo ulico, Ulico IX. Korpusa ter središče mesta. Erjavčevo, Kidričevo  ter Delpinovo ulico bo delno pomagala okrasiti družba Hit.

Deli novico: