Z ugrabljenim smetarskim vozilom hotel pred hrvaški sabor

Odklop

Zagrebška policija je kazensko ovadila 39-letnika, ki je v sredo vstopil v tovornjak mestnega komunalnega podjetja v vzhodnem predmestju hrvaške prestolnice in vozniku s pištolo zagrozil, naj ga pelje pred parlament. Vozniku je nato uspelo pobegniti, policija pa je prijela nasilneža, preden je uresničil svojo namero.

Preden je "močno vinjeni" oboroženi 39-letnik vstopil v smetarsko vozilo, je pred svojo hišo streljal iz pištole. Pred voznikom je repetiral orožje in s kroglo v cevi zahteval, naj ga pelje pred sabor, slabih deset kilometrov daleč od kraja dogodka.

Voznik je izkoristil pomanjkljivo pozornost napadalca in skočil iz vozila, ki se je kmalu ustavilo, potem ko mu je ugasnil motor. Nato je poklical policijo, enako pa so storili tudi tamkajšnji prebivalci, ki jih je vznemirilo streljanje v njihovi ulici.

Ko so policisti prijeli nasilneža, so ugotovili, da gre za starega znanca, saj so ga že večkrat privedli zaradi tatvin in spopadov, so še zapisali na spletni strani hrvaške policije. Kot so dodali, so med preiskavo pri moškem doma našli več kot 200 gramov marihuane in indijsko konopljo. Zasegli so tudi pištolo in približno 80 kosov streliva.

Ovadili so ga zaradi groženj, nedovoljenega posedovanja orožja in eksplozivnih snovi, kot tudi zaradi nedovoljene proizvodnje in preprodaje mamil. Namesto pred saborom je tako končal za zapahi.