Z brzostrelko ranil nosečnico in njenega soproga

Kronika

Vinjeni 24-letnik je včeraj z brzostrelko streljal na 26-letno nosečnico, sicer policistko, in njenega 43-letnega soproga na pragu njune družinske hiše v Jarmini pri Vinkovcih. Ranjeni par so prepeljali v bolnišnico in sta zunaj življenjske nevarnosti. Napadalec se je predal policistom.

Priče so povedale, da je bil 24-letnik vidno pod vplivom alkohola ter da je iz brzostrelke AK-47 izstrelil rafal po nogah zakonskega para. Gre za starega znanca policije, ki ga bodo ovadili zaradi dvojnega poskusa umora in nedovoljenega posedovanja orožja.

Napovedal je svoj prihod

Kot so na spletni strani Jutarnjega lista pojasnili sosedi napadenih zakoncev, je 24-letnik po sms sporočilu napovedal svoj prihod. Ko je nosečnica odprla vrata, je napadalec odšel do svojega avtomobila, vzel brzostrelko in streljal v noge zakoncev. Medtem so bili njuni trije otroci v prvem nadstropju hiše, najstarejši sin pa je bil v mestu.

Soprog 26-letne nosečnice ima namreč štiri otroke s prvo ženo, ki ga je zapustila in je noseča z napadalcem. Ta pa je bil nezadovoljen, ker je sodišče prisodilo 42-letniku tako otroke kot tudi družinsko hišo, v kateri sta živela s prvo ženo, so še povedali sosedi napadenih zakoncev.

Hrvaško javnost je sicer te dni osupnil dvojni umor, ki se je pripetil v noči na nedeljo pred nočnim klubom nedaleč od Vrginmosta pri Sisku. Tam je ljubosumni 21-letnik z nožem umoril 23- in 20-letnika.