VZLJUBITE SVOJE TELO: Seksologinja razkriva, kako vam to lahko čim hitreje uspe

Trendi

Ne glede na to, od kod prihajate, kdo ste ali kako izgleda vaše telo, je lahko samozavest glede lastnega telesa izziv. To se lahko zgodi, ker se morda nikoli niste naučili, kako postati samozavestni. Rachel Wright, seksologinja in psihoterapevtka, je podala nekaj nasvetov, da boste postali bolj samozavestni in lažje vzljubili svoje telo.

Napišite ljubezensko pismo

Če se vam to zdi težko, začnite z osnovami, kot so: "Hvala, ker si me spomnilo, da moram jesti", "Hvala, ker si mi povedalo, da sem utrujen/a", "Hvala ker mi omogočaš, da se lahko premikam in govorim". Pozitiven pogovor o sebi je vedno dobra poteza, ki pomaga dvigniti samozavest. 

Opazujte se v ogledalu

Pogosto se pogledamo v ogledalo, ko se počutimo pripravljeni na to, vendar se poskušajmo gledati pogosteje in s čim manj obsojanja. Na začetku bo mogoče težko. Poglejte se in izberite, kaj imate najraje na svojem telesu. Nato nadaljujte. Sčasoma vam bo šlo vedno boljše od rok, kar pomeni, da boste našli vedno več detajlov, ki so vam všeč na vašem telesu. 

Govorite o negotovostih

Pogovorite se z nekom o negotovostih, ki jih čutite glede svojega telesa. Verjetno se vam sliši zelo težko, vendar pomaga, če so te stvari izrečene na glas. Dlje ko jih držite v sebi, dlje vam povzročajo občutek sramu.

Zapišite si misli o svojem telesu

Vsak dan si vzemite čas, da zapišete vse, kar si mislite o lastnem telesu. To bi vam lahko pomagalo razumeti, da boste morda morali biti prijaznejši do svojega telesa in ga bolj spoštovati.

Oglejte si svoje genitalije

Pozorno jih opazujte. Pomembno je poznati sebe, vedeti, kako izgleda vaše telo in kako deluje. Tudi če se vam to sprva zdi zelo čudno, nadaljujte s to prakso. Vaše telo je samo vaše, raziščite ga, spoštujte in občudujte ga. Ste unikat in neponovljivi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija