VZLJUBITE PETELINJI ZAJTRK: To se bo zgodilo z vašim telesom, če boste seksali takoj zjutraj

Trendi

"Jutranji seks sproži sproščanje hormona oksitocina, kar ima ugoden učinek na povezanost s svojim partnerjem," je povedala ginekologinja dr. Amy Roskin. Seks za dobro jutro prinaša številne prednosti. Preverite, katere.

Hitrejše vzburjenje

Po mnenju ginekologinje in strokovnjakinje za spolno zdravje dr. Christie Cobb lahko dopamin oziroma hormon sreče močno vpliva na jutranji seks, poroča Well+Good. "Z normalnimi cikli spanja je dopamin najvišji zjutraj, kar lahko olajša vzburjenje," je pojasnila dr. Cobb.

Večja povezanost s partnerjem

"Spolno vzburjenje sprošča noradrenalin, ki povzroči, da naša srca črpajo kri, ki teče v genitalije. Slednje rezultira v večjem vzburjenju in močnejših občutkih," je rekla dr. Cobb. "Zlasti orgazem je povezan s sproščanjem oksitocina. Oksitocin, ki ga pogosto imenujemo hormon nežnosti, zniža raven stresnega hormona kortizola," je dodala dr. Cobb.

Boljša mentalna prisotnost

Ne glede na to, ali ste starš, pripravljate pomembno predstavitev v službi ali se počutite krive, da vaše stanovanje ni tako čisto, kot bi si želeli … če boste seksali zvečer, boste verjetno imeli polno glavo takšnih in drugačnih obveznosti ter skrbi. Zato dr. Cobb pravi, da je jutranji seks lahko odličen za zagotavljanje mentalne prisotnosti med spolnim odnosom, saj se zgodi preden začutite, da morate začeti z vsakodnevnimi opravili.

Energičen začetek dneva

Jutranja seks rutina vas lahko dobro pripravi na dan in celo pripelje do boljšega spanca. Ker se telo nagiba k delovanju v skladu z rutinami, ki jih ustvarimo, "se boste morda počutili bolj motivirane, da se zbudite in pridobite energijo, če je seks del vašega jutranjega režima," je povedala seksologinja Rebecca Alvarez Story.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija