VSTOPILI SMO V 2020: Mnogi pričakali novo leto na prostem, tudi na Primorskem (FOTO)

Slovenija

Vstopili smo v leto 2020. Številni so novo leto pričakali na silvestrovanjih na prostem, ki so potekala po vsej državi. Največje je bilo v Ljubljani, kjer je novo leto na koncertnih prizoriščih po pričakovanjih pričakalo okoli 55.000 ljudi, med njimi mnogi tuji turisti, ki so za praznike prišli v Slovenijo.

Silvestrovanje in vstop v novo leto v Piranu.

Že sicer jasno noč so marsikje razsvetlili ognjemeti in rakete, ki pa jih je bilo manj kot v preteklosti. Vse več je mest, ki se ognjemetu odrečejo, med drugim so to Maribor, Celje in Novo mesto.

V Ljubljani je bilo silvestrovanje na prostem organizirano na štirih trgih z različno glasbeno ponudbo, od popularne in rock glasbe ter popevk do narodnozabavne glasbe. Po ocenah Nine Kosin iz Turizma Ljubljana je bilo na osrednjih koncertnih prizoriščih okoli 55.000 obiskovalcev, skupno z ostalimi lokacijami v mestnem središču in na obrežju Ljubljanice pa je bilo obiskovalcev okoli 100.000.

V Novi Gorici so ob koncertnem vzdušju organizirano silvestrovanje pripravili v ogrevanem šotoru pred občinsko stavbo, ki je sprejel okoli 2000 ljudi, so pa silvestrske zabave potekale tudi drugod po mestu. "Nova Gorica je vedno bila žurersko mesto, mesto zabave in tudi silvestrovanje to potrjuje," je povedal novogoriški podžupan Simon Rosič. Ob vstopu v novo leto je v športnem slogu vsem zaželel, da naj se vsi v novem letu počutijo kot na finalni tekmi, pri čemer se "finale ne igra, ampak se finale zmaguje".

Sicer pa so organizirana silvestrovanja po državi potekala tudi v gostiščih, zdraviliščih in hotelih, pa tudi v nekaterih planinskih kočah, kjer oskrbniki tudi danes ne bodo počivali, saj je glede na napovedano lepo vreme pričakovati, da se bodo mnogi za začetek novega leta podali v naravo, v hribe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija