VPRAŠLJIVA VARNOST 'NAJBOLJ VROČE' IGRAČE: Te primerke vrnite prodajalcu

Zdravstveni inšpektorat RS je v okviru inšpekcijskega pregleda pri prodajalcu Kitajski diskont PE Brežice pri vrtavkah Fidget Spinner svetleč v temi, Fidget Spinner kovinski panda ter Fidget Spinner kovinski ugotovil pomanjkljivost podatkov, ki jih zahteva zakonodaja za igrače. Ker ni sledljivosti, je varnost igrače vprašljiva.

Izdelki niso skladni z uredbo o varnosti igrač saj manjkajo podatki o naslovu proizvajalca, identifikacijska številka, pri izdelku Fidget Spinner kovinski pa tudi naslov uvoznika.

Uvoznik izdelkov Fidget Spinner plastični svetleč v temi ter Fidget Spinner kovinski panda je podjetje Cai Xian Jiao iz Italije. Distributer vseh treh izdelkov je podjetje Wang shun iz Novega mesta.

Zavezanec je takoj izvedel umik in odpoklic izdelkov. Kupcem izdelkov svetujejo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu.

Deli novico:

pinko.palinko |  31 .07. 2017 ob  13: 09
Ker manjka naslov uvoznika, je igrača nevarna. Ali je morebiti pobarvana s strupeno barvo, nikogar ne zanima. Tudi Kemis je imel papirje v redu in inšpektrorji so bili s tem zadovoljni. Nikogar pa ni zanimalo dejansko stanje v naravi.