VOZNIK, KI JE ZAPELJAL V MNOŽICO LJUDI, ARETIRAN: Policija še ne ve, ali je šlo za terorizem (FOTO, VIDEO)

Kronika

V nemškem mestu Trier je danes avtomobil v coni za pešce zapeljal v množico ljudi. Po prvih podatkih sta umrli dve osebi, je na Twitterju objavila trierska policija. Objavili so tudi, da so prijeli voznika avtomobila ter zaplenili avtomobil. Voznik je po podatkih policije 51-letni Nemec iz okraja Trier-Saarburg.

Tiskovni predstavnik Trierja na jugozahodu Nemčije Karl-Peter Jochem je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še dejal, da je moški s terenskim vozilom zapeljal v cono za pešce ter zapeljal v naključne mimoidoče.

Prebivalce mesta Trier na jugozahodu Nemčije je policija takoj po dogodku pozvala, naj se izogibajo središču mesta. Hkrati so na kraj dogodka napotili več policistov ter reševalnih vozil in reševalni helikopter. Večji del središča mesta je policija tudi zaprla in kasneje sporočila, da po prijetju voznika ni več nevarnosti za prebivalce.

Zaenkrat še ni znano, ali gre za teroristično dejanje, namerni napad ali nesrečo. Nadžupan Trierja, ki leži ob reki Mozela, Wolfram Leibe je po poročanju dpa dejal, da sta v incidentu umrli najmanj dve osebi, deset jih je bilo poškodovanih. Tiskovni predstavnik policije je potrdil več ranjenih. Dogodek se je zgodil v bližini starorimskih mestnih vrat Porta Nigra.

Nemška vlada je v odzivu sporočila, da je zaradi dogodka pretresena. "To, kar se je zgodilo v Trierju, je pretresljivo," je na Twitterju objavil tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert. "Naše misli so pri sorodnikih žrtev, pri številnih poškodovanih in pri vseh, ki ta trenutek pomagajo prizadetim," je še zapisal.

Trier naj bi še danes obiskala ministrska predsednica nemške zvezne dežele Porenje-Pfalško Malu Dreyer, ki je v prvem odzivu na dogodek dejala, da je zgrožena.

Več podrobnosti o dogodku naj bi trierska policija sporočila na nocojšnji novinarski konferenci. Ta naj bi se predvidoma začela ob 19. uri. Predvidoma naj bi se novinarske konference udeležil tudi notranji minister Porenja-Pfalškega Roger Lewentz.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija