VOZIL PIJAN IN PREHITRO: Povzročil verižno trčenje petih vozil

Kronika

Prometno nesrečo, ki se je v ponedeljek popoldne zgodila na štajerski avtocesti, je po podatkih Policijske uprave Celje povzročil 46-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola. V nesreči so bila udeležena štiri osebna in eno tovorno vozilo, tri osebe so se lažje telesno poškodovale.

Po ugotovitvah policistov je 46-letni voznik osebnega avtomobila vozil v smeri proti Mariboru. Okoli en kilometer pred izvozom Dramlje je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim in je zaradi ustavljajoče kolone pričelo zavirati. Prišlo je do naletnega trčenja, v katerem so bila udeležena štiri osebna vozila in eno tovorno vozilo.

Reševalci so tri poškodovane udeležence odpeljali v Splošno bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da so dobili lažje telesne poškodbe.

Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje ter obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, so danes sporočili iz Policijske uprave Celje.

Policisti so bili o nesreči obveščeni v ponedeljek nekaj pred 17. uro.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija