FEKALIJE NARAVNOST V MORJE: Tam se igrajo otroci in plavajo turisti

Svet

Medtem ko na Hrvaškem dvija prava avgustovska turistična mrzlica, iz nekaterih mest poročajo o neurejenih kanalizacijah in posledično fekalijah v morju. Zaradi izlitja fekalij v morje je bila denimo zaprta ena od plaž v Dubrovniku, medtem ko Jutarnji list poroča o pravi ekološki katastrofi, ki preti otoku Rab. Le 800 metrov od centra mesta, kjer se tre množica turistov, namreč leži naselje, ki nima urejene kanalizacije, zaradi česar tamkajšnji prebivalci grozijo z blokado ceste in protesti.

V naselju Palit, zgrajenem pred nekaj leti, vlada neznosen smrad, poroča časnik. Sosed zgrožen kaže na s fekalijami zamašen odvodni kanal in pravi, da jim ob nakupu apartmajev in stanovanj tega nihče ni povedal. Podjetje, ki je naselje gradilo, je šlo v stečaj, nato pa je banka stanovanja brez urejene kanalizacije prodala.

Težava se pojavi poleti, ko je naselje najbolj zasedeno, saj dve jami, ki imata urejeno biološko prečiščevanje odpadnih voda, nikakor ne zadostujeta potrebam 60 stanovanj. Fekalije se zato iztekajo v morje, kar ne prizadene le omenjenega naselja. Bližnja restavracija naj bi zaradi nevšečnosti tudi zaprla svoja vrata. Ker otroci po naselju tekajo bosi, naj bi nekateri izmed njih trpeli za srbečico.

Zdravstvene težave so se pred kratkim pojavljale tudi pri nekaterih kopalcih v Žusterni, kjer so prav danes sicer ponovno odprli otroški bazenŠe vedno pa prepoved kopanja ostaja v iztočnem kanalu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koprčanec |  20 .08. 2019 ob  16: 33
10
Tako sposobnega župana smo imeli 16 let da nam še vedno tečejo fekalije na plažo. Tako sposobnega da kaže posnetke stavb v beogradu med tem ko sam ni bil sposoben take stavbe realizirati v 16 letih. 16 let je govoril o futurističnem stolpu ki obstaja samo na skici. Nisem podpornik Bržana. Ampak Popo ni bil vreden fete prepečenca.
vseved |  20 .08. 2019 ob  11: 41
60% slovencev uživa v ustaških govnih