VLADA KOPRU NAMENILA EVROPSKA SREDSTVA: Namenili jih bodo ureditvi poti čez Kanal Grande

Koper

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori projekta kolesarska in pešpot čez Kanal Grande v Kopru. Projekt v vrednosti 787.000 evrov bo kohezijski sklad podprl z 224.000 evri, so sporočili z vladne službe.

Z naložbo se uresničuje trajnostna urbana strategija mesta Koper v okviru celostnih teritorialnih naložb. Njen osnovni cilj je ureditev brežine Kanala Grande in povezave preko njega s peš in kolesarsko potjo. Ta se na eni strani priključuje povezavi ob Piranski cesti in parku ob Semedelski promenadi, na drugi strani pa športno rekreacijskim površinam.

Kolesarska pot v dolžini 137 metrov in pešpot v skupni dolžini 59 metrov bosta vodili skozi park. Ob tem bo urejena okolica, predvidena pa je tudi postavitev 12 kolesarskih stojal. Z uresničitvijo projekta bo tako zagotovljena večja prometna varnost pešcev in kolesarjev, zmanjšani bodo negativni vplivi motornega prometa na okolje, spodbudili pa bodo tudi trajnostno mobilnost ter uporabo koles za vsakodnevna opravila kot alternativa avtomobilskim prevozom, so še zapisali v vladni službi.

Investicija, ki jo je lani potrdil koprski občinski svet, je umeščena na območje Semedelske promenade, pot pa bo povezala tamkajšnji park in rekreacijske površine. Z naložbo naj bi po nameri občine bistveno povečali varnost kolesarjev in pešcev ter prispevali k ureditvi trajne in kakovostne povezave mestnega središča z robom širšega mestnega središča in povezave s stanovanjskimi soseskami Semedela, Žusterna in Markovec.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  27 .05. 2019 ob  11: 14
In izvajalec seveda Grafist, ne?
Istriano |  27 .05. 2019 ob  11: 13
787.000 evrov za en mostiček?