DELA GREDO H KONCU: Gradnja poti čez koprski kanal Grande so v zaključni fazi

Koper

Gradnja kolesarske in pešpoti čez kanal Grande v Kopru je v zaključni fazi, zaključujejo še hortikulturno ureditev in tlakovanje, pojasnjujejo na mestni občini. V sklopu naložbe je občina že zgradila most za pešce in kolesarje, hortikulturno uredila območje in samo brežino kanala Grande ter postavila javno razsvetljavo in stojala za kolesa.

Pogodbena vrednost gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del z vključeno hortikulturno ureditvijo znaša 670.842 evrov z davkom na dodano vrednost. Točna vrednost bo sicer znana po končnem obračunu z izvajalcem, a predvidoma ne bo presegla osnovne pogodbe, so še pojasnili na občini.

Investicija, ki jo je sredi lanskega leta potrdil občinski svet, je umeščena na območje Semedelske promenade ter bo povezala tamkajšnji park in rekreacijske površine. Z naložbo naj bi bistveno povečali varnost kolesarjev in pešcev ter prispevali k ureditvi trajne in kakovostne povezave mestnega središča z robom širšega mestnega središča in povezave s stanovanjskimi soseskami Semedela, Žusterna in Markovec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Joža |  15 .04. 2019 ob  10: 54
Hvala Popo za še eno lepo pridobitev!